woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe leden Onafhankeljjk Kiesbureau beëdigd

lees ook ...

Minister Ramadhin wil verpleegkundigen in Suriname houden

In de afgelopen periode hebben veel verpleegkundigen Suriname verlaten om ergens anders hun krachten te geven. Daarom worden er vanuit de overheid diverse mogelijkheden bekeken om de braindrain tegen ...

Aan het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) Suriname zijn twee  leden en een plaatsvervangend lid toegevoegd. Het gaat om: Anne-Marel Linger, Felicia Patterson (leden) en Anushka Ramesar-Gopalrai (plaatsvervangend lid).

President Chandrikapersad Santokhi ging tijdens zijn speech in op de rol die OKB als bewaker vervult in het electoraal proces en bij het waarborgen van de democratie. Het staatshoofd gaf ook aan dat echte democratie alleen in stand gehouden kan worden door te luisteren naar de verschillende inzichten die leven in de samenleving.

Het Staatshoofd drukte de nieuw beëdigde leden het volgende op het hart: “U als OKB heeft binnen het bestel van democratie en rechtstaat een primaire en voorname rol binnen het proces van algemene-, vrije-, en geheime verkiezingen; dat de stem van de burger in het electoraal zal blijven worden gehoord, maar ook dat het electoraal proces met voldoende waarborgen is omkleed.” De president drukte de leden op het hart om gedurende de hele zittingstermijn te blijven evalueren, beleid te blijven ontwikkelen, in gesprek te blijven met de verschillende actoren en continu verbeteringen aan te brengen in het electoraal proces.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe leden Onafhankeljjk Kiesbureau beëdigd