woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe Leden Beëdigd bij Constitutioneel Hof Suriname

lees ook ...

Braziliaan vermoedelijk in huis vermoord

De politie van Munder heeft na een melding, het lichaam van een 32-jarige Braziliaan N.C.C. op een adres aan de Amazonestraat aangetroffen. Het lichaam met een steekverwonding in de halsstreek, vertoo...

Het Constitutioneel Hof (CHof) heeft op donderdag 15 februari 2024 twee nieuwe leden verwelkomd: mr. Richel Apinsa als vicevoorzitter en mr. Geetapersad Gangaram Panday als lid. De beëdiging van deze nieuwe leden vond plaats tijdens een ceremonie op het presidentieel paleis. Met de toevoeging van deze twee leden is het Constitutioneel Hof weer volledig operationeel.

Tijdens de beëdiging benadrukte president Chandrikapersad Santokhi het belang van het CHof als hoeder van de grondwet en de rechtsstaat. Hij prees het CHof voor zijn bewezen staat van dienst en zijn cruciale rol bij het toetsen van wetten aan de Grondwet en het beschermen van fundamentele rechten en vrijheden. President Santokhi sprak zijn vertrouwen uit in de nieuwe leden en benadrukte het belang van onafhankelijkheid en professionaliteit binnen het Hof.

De president stond ook stil bij de benoeming van Rakeshkoemar Kanhai als secretaris van het CHof, die ervoor zal zorgen dat alle verzoeken op de juiste wijze worden ingediend en behandeld. Tot slot wenste president Santokhi de nieuwe leden veel succes bij het vervullen van hun ambt binnen het CHof.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe Leden Beëdigd bij Constitutioneel Hof Suriname