donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe laptops in bruikleen voor volksvertegenwoordigers

lees ook ...

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag geno...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waar...

De volksvertegenwoordigers hebben een laptop ontvangen in De Nationale Assemblee ten behoeve van hun werkzaamheden. Het parlement heeft in december 2020 een openbare aanbesteding gehouden voor bedrijven, die Lenovo Thinkpad L390 Yoga-black laptops kunnen leveren, met een garantie van een jaar. Specifieke technische voorwaarden met betrekking tot het geheugen, de snelheid, model en grootte werden gesteld.

De inschrijving voor de levering kon tot en met 8 januari 2021. Bronnen, die onbekend wensen te blijven melden dat een laptop ongeveer Euro .900.- kost. De 55 laptops voor de volksvertegenwoordigers kosten ruim Eur. 50.000.-. Dit wordt door het parlement betaald. De  Thinkpad X390-modellen staan op de website van Lenovo voor USD. 999.99 geadverteerd.

Marinus Bee heeft de aankoop van deze laptops bevestigd. De parlementsvoorzitter wijst erop dat de volkvertegenwoordigers, de laptops in bruikleen hebben ontvangen. Hij noemt geen bedrag. Bee wenst het traject van digitalisering, dat werd ingezet door zijn voorganger Jenny Simons voort te zetten. Hetzelfde is ook gebeurd tijdens de vorige regeerperiode. DNA-leden ontvingen ook een laptop in bruikleen. Aan het eind van de zittingsperiode is deze overgekocht voor ongeveer SRD.4000,-

Bee benadrukt de noodzaak voor de laptops. Een rede is dat post van DNA-leden niet meer fysiek op papier, aan huis wordt aangeleverd. Het logistieke hierachter kost veel en de laptops zijn op dat gebied  juist een bezuiniging.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe laptops in bruikleen voor volksvertegenwoordigers