zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
4
(1)

Nieuwe koolwaterstoffenvondst door Petronas in Surinaams zeegebied

lees ook ...

Auto te water bij Groningen, zoekactie naar bestuurder

Een Toyota Rush is vanochtend rond 04.00 uur de Saramaccarivier in gereden ter hoogte van Groningen. Reddingswerkers zijn ter plaatse om te zoeken naar de bestuurder, die volgens voorlopige informatie...

Petronas Suriname E&P (Petronas) heeft een belangrijke koolwaterstoffenvondst gedaan met de Fusaea-1 exploratieput in Blok 52 in het Surinaams zeegebied. De Fusaea-1 put, die succesvol werd geboord tot een diepte van 5.227 meter, heeft olie- en gashoudende zandlagen aangetroffen in twee verschillende sedimentlagen. De boorwerkzaamheden zijn veilig verlopen en werden op 20 april 2024 afgerond.

De resultaten van de Fusaea-1 put zullen verder worden geanalyseerd om de omvang van het reservoir vast te stellen. Deze vondst volgt op eerdere ontdekkingen in hetzelfde blok: de Roystonea-1 olievondst in november 2023 en de Sloanea-1 gasvondst in december 2020.

Staatsolie, de nationale oliemaatschappij van Suriname, is verheugd met het nieuws over de Fusaea-1 vondst. De verschillende vondsten in Blok 52 dragen bij aan de ontwikkeling van een veelbelovende offshore-olie- en gassector in het land. Staatsolie’s strategie richt zich op het samenwerken met internationale partners om via hun investeringen en expertise de offshore gebieden te ontwikkelen.

Petronas beschouwt de succesverhalen van Fusaea-1, Roystonea-1, en Sloanea-1 als belangrijke stappen naar een geïntegreerde ontwikkeling van olie- en gasvoorkomens in Blok 52. De Fusaea-1 exploratieput is de eerste van de twee putten die Petronas dit jaar zal boren. Fusaea-1 bevindt zich ongeveer 9 kilometer ten oosten van Roystonea-1 en 170 kilometer uit de Surinaamse kust.

Het boorschip Noble Voyager is momenteel bezig met het boren van de Sloanea-2 verkenningsput. Deze put is een vervolg op een overeenkomst die in maart dit jaar is ondertekend door Staatsolie en de partijen in Blok 52 om de Sloanea-1 gasvondst verder te onderzoeken. Blok 52, met een oppervlakte van 4.749 vierkante kilometer, wordt gezamenlijk geëxploiteerd door Petronas en ExxonMobil, die beide een belang van vijftig procent in dit blok hebben.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe koolwaterstoffenvondst door Petronas in Surinaams zeegebied