vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe kansen voor Surinaamse studie in China

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China heeft tijdens de reüniereceptie van Surinaamse kandidaten die vorig jaar opleidingen in China hebben gevolgd, aangekondigd dat China klaar staat om meer kansen te bieden aan Surinamers om in China te studeren, in lijn met de behoeften van Suriname.

In 2023 hebben meer dan driehonderd (300) Surinaamse functionarissen, experts en wetenschappers deelgenomen aan trainingsprogramma’s in China, gecoördineerd via het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Deze kandidaten zijn aanbevolen door relevante ministeries of instanties om deel te nemen.

Sommige van deze trainingen zijn bilateraal van aard, gericht op de relatie tussen China en Suriname, waarbij de Chinese ambassadeur heeft samengewerkt met Surinaamse ministeries zoals Landbouw en Natuurlijke Hulpbronnen om onderwerpen te selecteren die van belang zijn voor Suriname.

Daarnaast zijn er ook multilaterale trainingen waarbij kandidaten uit andere Caribische landen en delen van de wereld betrokken zijn. Deze programma’s zijn ontworpen om expertise en vaardigheden te delen die van cruciaal belang zijn voor de ontwikkeling van Suriname.

Ambassadeur Han Jing benadrukte dat deze seminars en trainingen niet alleen een manier zijn om kennis te delen, maar ook om China uit de eerste hand te ervaren. Hij bevestigde dat China, geleid door het principe van het opbouwen van een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid, steun zal blijven verlenen aan Suriname via initiatieven zoals het Belt and Road Initiative en het Global Development Initiative.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe kansen voor Surinaamse studie in China