woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe internetapplicatie ‘PIF’ in gebruikgenomen op Politiebureau Latour

lees ook ...

Proposed minimum wage; poverty line net SRD 12,000

  The SRD 20 minimum hourly pay must be raised to a minimum of SRD 35 and a maximum of SRD 38.50. This is the National Pay Council's recommendation (NLR). According to the government, a family...

Maandagmorgen 1 maart 2021, vond de voortzetting van de testfase van ‘The Police Incident Form’ (PIF) plaats op het politiebureau Latour. Dit, in het kader van de verdere verbetering van het beheer van criminaliteitsdata in de ruimste zin des woords. Het gaat om een internet applicatie die onderdeel is van een groter landelijk platform binnen het project ‘CARISECURE’, waarbij de mogelijkheid wordt geschapen om op basis van gestandaardiseerde en betrouwbare data, beleid te maken voor de criminaliteitsbeheersing.

De Directeur Operationele Diensten (DOD) van het ministerie van Justitie en Politie, mr. O. Helstone zegt dat Suriname, zoals de overige landen, periodiek rapportages moet doen aan Internationale Organisaties over verschillende onderwerpen waarbij het aanbieden van betrouwbare data van de hoogste prioriteit is. Deze applicatie zal de mogelijkheid bieden om gegevens te verzamelen en beschikbaar te stellen waar nodig.

Het ligt in de bedoeling dat alle politiebureaus zullen beschikken over de nodige infrastructuur om deze applicatie te kunnen gebruiken. De directeur benadrukt dat ook nationale partners zoals het team van e-government (e-gov) en andere technische experts van onder andere het KPS een onmisbare schakel zijn bij het realiseren van dit project.
Voor de korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS), Hoofdcommissaris R. Prade, worden er op dag basis veel gegevens verzameld door de verschillende politiediensten waarna deze worden gecategoriseerd en geanalyseerd voor het uitzetten van strategieën voor de criminaliteitsbeheersing. Deze data moeten ook hun weg vinden naar de internationale organisaties.

Ter demonstratie namen de Directeur, mr. O. Helstone, de Korpschef, Hoofdcommissaris R. Prade, alsook de waarnemend Regio commandant van Paramaribo, Hoofdinspecteur O. Jacott plaats achter de computer en logden op het PIF-systeem in. Afsluitend bedankte de Korpschef de internationale partners waaronder de United Nations Development Program (UNDP) en de U.S. Agency for International Development (USAID).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe internetapplicatie 'PIF' in gebruikgenomen op Politiebureau Latour