zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe impuls voor cultureel erfgoed Paramaribo met lening van US$30 miljoen

lees ook ...

Poetsmaand van de JTV

Jaarlijks houdt de Stichting Jeugdtandverzorging een Nationale Poetsdag op 7 mei. In het verlengde daarvan is er een Poetsmaand ontstaan. Tijdens deze maand promoot de stichting op verschillende plekk...

De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft onlangs een lening van US$30 miljoen goedgekeurd om Suriname te ondersteunen bij het revitaliseren van het stedelijk erfgoed van Paramaribo. Dit initiatief, bekend als het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) II, is bedoeld om nieuw leven in te blazen in het rijke culturele erfgoed van de hoofdstad van Suriname.

Het programma zal zich richten op het fysiek restaureren van historische gebouwen, het verbeteren van de openbare ruimtes, het benadrukken van de culturele betekenis van het erfgoed en het waarborgen van de UNESCO Werelderfgoedstatus van Paramaribo. Daarnaast omvat het plannen voor de oprichting van een nationaal museum en zal het mogelijkheden bieden voor stedelijke planning en gecoördineerd beheer van de Werelderfgoedlocatie.

Het historische centrum van Paramaribo, dat zijn oorsprong kent in de 17e en 18e eeuw, werd in 2002 door UNESCO erkend vanwege zijn unieke mix van Europese en inheemse Zuid-Amerikaanse cultuur, architectuur en bouwtechnieken. Met deze lening van de IDB zal Suriname blijven werken aan het behoud en de heropleving van dit erfgoed voor toekomstige generaties.

De financiering van de IDB heeft een terugbetalingstermijn van 25 jaar, met een aflossingsvrije periode van 5,5 jaar, en een rentetarief gebaseerd op de Secured Overnight Financing Rate (SOFR).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe impuls voor cultureel erfgoed Paramaribo met lening van US$30 miljoen