Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Surinaamse ID-kaart maken kan op meer locaties

Geplaatst

op

Nieuwe Id Suriname

Burgers kunnen op meerdere locaties terecht voor de aanvraag en of afhaal van hun ID-kaart. In plaats van vijf zijn er nu dertien Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) met een ID-booth die operationeel zijn, zegt de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie. “Het gaat hierbij om de BvB’s Flora, Kwatta, Combé, Groningen, Meerzorg, Nieuw Nickerie, Corantijnpolder, Groot-Henar, Onverwacht, La Vigilantia, Albina, Moengo en Apoera.”

Verder geeft Pokie aan dat bij het BvB Lelydorp men vooralsnog alleen terechtkan voor het afhalen van de eerder aangevraagde ID-kaarten en dat de ID-booths van de BvB’s Friendship, Centrum, Debiké en Atjoni vanwege technische werkzaamheden tot nader order zijn gesloten. “Ook zal men rekening mee houden dat de ID-kaart alleen afgehaald kan worden bij de BvB, waar de aanvraag is gedaan.”

De tijden voor het aanvragen en afhalen van de ID-kaarten zijn van maandag tot en met donderdag van zeven uur ‘s morgens  tot kwart over twee ‘s middags. De directeur vraagt de samenleving begrip op te brengen voor de huidige situatie en zegt dat er wordt gewerkt aan spoedige optimalisering van de dienstverlening.

Bij de aanvraag van een ID-kaart is het voor de gezichtsopname belangrijk dat de burgers zich houden aan bepaalde richtlijnen. Er wordt gevraagd niet te verschijnen met strapless en off-shoulder kleding, kleding zonder bandjes, in diensttenue of uniform, camouflage en wit of lichte kleding. De heren mogen geen oorbellen dragen, de dames maar één paar en piercings in het gezicht zijn verboden. Een bril dragen mag ook niet en het hoofd moet onbedekt, tenzij het vanwege geloofsovertuiging bedekt moet zijn.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Lockdown statistieken en een waarschuwing

Geplaatst

op

Juspol Amoksi (1)

De statistieken betreffende de lockdown van 1 oktober tot en met 31 oktober en 1 november tot en met 18 november geven aan dat er in november een teruggang is in het aantal overtreders ten opzichte van het aantal in oktober. Het blijkt wel dat er de afgelopen dagen mensen meer aan het feesten gaan. Dit is dan ook de reden van Minister  Amoksi van Justitie en Politie om de bruggen zoals eerder het geval was bij het ingaan van de lockdowntijd, te sluiten. Bij de handhaving van de COVID-19 maatregelen is het Korps Politie Suriname (KPS) in stelling gebracht en  in bepaalde districten zijn er COVID-19 Quick Response Teams ingesteld.  

In de eerste periode werden in Paramaribo 511 mensen opgebracht, 2599 voertuigen gecontroleerd en 1204 mensen huiswaarts gedirigeerd, 24 werden bekeurd en er werden 293 controles uitgevoerd bij de bruggen. In deze periode waren de bruggen nog niet gesloten. In Regio Midden is 1 persoon opgebracht, 99 mensen gecontroleerd, 293 huiswaarts gedirigeerd en 23 processen-verbaal(pv’s) aangezegd. In Regio West zijn 8 mensen opgebracht en 229 gecontroleerd, 156 voertuigen werden gecontroleerd, 128 mensen huiswaarts gedirigeerd en er werden 20 bekeuringen ingesteld. Verder werden er vijf auto’s in beslag genomen alsook 3 gram marihuana. Ook waren er 112 roadblocks en werden 73 personen pv’s aangezegd terzake overtreding van het uitgangsverbod. Voor wat Regio Oost betreft zijn er geen cijfers beschikbaar.

Voor de periode 1 november tot en met 18 november werden in Paramaribo 205 mensen opgebracht, 800 voertuigen gecontroleerd, 525 mensen huiswaarts gedirigeerd en bij de bruggen, die niet gesloten waren, 205 controles uitgevoerd. In Regio Midden werden 23 mensen huiswaarts gedirigeerd. Voor wat Regio West betreft: 6 mensen werden opgebracht, 217 personen, 126 voertuigen en 1 club gecontroleerd, 212 mensen huiswaarts gedirigeerd, 1 persoon bekeurd, 83 roadblocks uitgevoerd en 81 personen processen-verbaal aangezegd. Ook in november waren er in Regio Oost geen controles.

Minister Amoksi waarschuwt de samenleving om niet te gaan slabakken. Hij wijst erop dat de lockdowntijd nu is bijgesteld van 22.00 uur naar 23.00 uur, maar dat de bruggen nu bij het ingaan van de lockdowntijd worden afgesloten vanwege vele groepen mensen die ondanks het verbod, toch gaan feesten.  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Training voor Onderwijsinspecteurs in Suriname

Geplaatst

op

Foto Inspec 3 768x576

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is gestart met de training van onderwijsinspecteurs. Dit in het kader van de onderwijsvernieuwing waaraan nu vorm wordt gegeven. Een van de vernieuwde taken van het inspectieteam is om een juist beeld te krijgen over het onderwijs en het monitoren van de kwaliteit van het vernieuwde en verbeterde onderwijs.

De eerste training betrof  ‘data-analyse en rapportage’ omdat data een cijfermatige weergave van de werkelijkheid zijn. Deze workshop was nodig voor het ontwikkelen van de competentie om gegevens te kunnen verzamelen, te analyseren en te interpreteren om het onderwijs op scholen te kunnen verbeteren. Een voorbeeld waar gegevens van nodig zijn, is bijvoorbeeld, ‘de optimale toegang tot onderwijs voor elke leerling of student in elk district van Suriname’.

De vernieuwing in het onderwijs is meer gericht op de ontwikkeling van de leerlingen en studenten dan op het overbrengen van de leerstof. De onderwijsinspecteurs leerden onderwijsrapporten te schrijven en hoe deze te presenteren aan de verschillende actoren binnen het onderwijsveld. De training werd online gegeven van 17 t/m 20 november door de Jamaicaanse Inspecteur-Generaal Dr. Maureen Dwyer. In totaal namen er 43 onderwijsinspecteurs aan de online training deel.

De workshop is door het ministerie van Onderwijs gehouden, zodat er in de toekomst met doordachte actieplannen, gebaseerd op verzamelde gegevens er verbeteringen en vernieuwingen in het onderwijs geïmplementeerd kunnen worden. Verzamelde data zullen deelnemers aan het onderwijsgebeuren van informatie voorzien om te komen tot effectief onderwijsbeleid voor onze onderwijsvernieuwing. De verzamelde gegevens moeten als basis gebruikt worden voor acties, besluiten en conclusie die niet moeten worden genomen op basis van emotie of meningen, maar op basis van gedegen onderzoek en vastgestelde feiten om ons onderwijs te helpen verbeteren.  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen