maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe hoop voor Giorgio Rustveld met ondersteuning van vicepresident en Amigoal

lees ook ...

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun pos...

Giorgio Rustveld, een 20-jarige Surinamer, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door de ontvangst van zijn nieuwe protheses op 8 maart in Hoofddorp, Nederland. Dit succes is mede te danken aan de tomeloze inzet van vicepresident Ronnie Brunswijk en de betrokkenheid van Stichting Amigoal, met Marianne de Jong in een sleutelrol.

De Jong en Amigoal, diep geraakt door Rustvelds situatie na een noodzakelijke amputatie van zijn benen, zochten in oktober 2023 contact met Brunswijk. Hun ontmoeting legde de basis voor de geslaagde missie naar Nederland, waar Rustveld de protheses kreeg die hem weer hoop op mobiliteit bieden.

Naast deze persoonlijke overwinning, heeft Rustveld sinds maart 2023 ook de eervolle rol als ambassadeur van De Nationale Assemblee (DNA) op zich genomen, voor de duur van een jaar. Deze positie onderstreept zijn betekenis en inzet voor de gemeenschap, met name voor individuen met speciale behoeften.

De steun van vicepresident Brunswijk ging verder dan alleen de missie; hij beloofde ook overheidsbeleid te ontwikkelen gericht op jongeren zoals Rustveld. Stichting Amigoal, ondersteund door Deborah Winson, onderdirecteur Sportzaken, en een vertegenwoordiger van Hogeschool Windesheim, looft de inspanningen van Brunswijk en anderen voor het bevorderen van gezondheid en welzijn onder jongeren met speciale behoeften.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe hoop voor Giorgio Rustveld met ondersteuning van vicepresident en Amigoal