maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe handelsbetrekkingen tussen Suriname en Curaçao: gesprekken over industrie

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Suriname en Curaçao komen vandaag bijeen voor besprekingen over een reeks overeenkomsten op het gebied van industrie, handel, investeringen en verdere technische samenwerking. Het ministerie van Economische Ontwikkeling in Willemstad meldt dat dit een bijzonder moment is, gezien de historische banden tussen beide landen. Het is de eerste officiële keer dat Curaçao, sinds het autonoom werd in 2010, handelsbetrekkingen met Suriname aangaat.

Hoewel Surinaamse zijde geen melding maakt van deze gesprekken, vormen ze een essentieel onderdeel van het voornemen om een bilaterale handelsovereenkomst te sluiten, evenals een fiscale overeenkomst in samenwerking met de minister van Financiën. De Suriname-Curaçao Financial Corridor, die voordelen biedt voor beide landen, staat centraal in deze initiatieven.

Curaçao beschouwt Suriname als een belangrijke bondgenoot op commercieel, sociaal en cultureel gebied en benadrukt het belang van het versterken van de eeuwenoude historische banden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe handelsbetrekkingen tussen Suriname en Curaçao: gesprekken over industrie