zaterdag 13 april 2024
28 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe evaluatie commissie ingesteld voor BTW-wetgeving

lees ook ...

VS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaams...

Op maandag 8 april heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (USA), Robert Faucher, samen met een delegatie een belangrijk werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Econom...

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning heeft een commissie samengesteld om een integrale evaluatie uit te voeren van zowel de wetgeving als de uitvoering van de Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW). Deze commissie, voorgezeten door Sonny Kertoidjojo en bestaande uit vertegenwoordigers van het technische team van het Tripartiet Overleg, is belast met het onderzoeken van de BTW-wetgeving en de implementatie ervan sinds de invoering op 1 januari 2023.

Bij de installatie van de commissie benadrukte Minister Raghoebarsing het belang van een grondige evaluatie van de BTW en de uitvoering ervan door het technische team van het Tripartiet Overleg. Dit team omvat vertegenwoordigers van diverse ministeries, departementen, de vakbeweging en het bedrijfsleven.

De evaluatie zal een breed scala aan belanghebbenden, organisaties en instellingen omvatten, waaronder de vaste commissie van Financiën en Planning van De Nationale Assemblee. De commissie zal zich ook uitgebreid laten informeren over eerdere evaluaties en bevindingen, met name die van CARTAC, een technische afdeling van het IMF.

Hoewel de invoering van de BTW volgens Minister Raghoebarsing als succesvol wordt beschouwd, erkende hij dat het een nieuwe wet betreft, waarbij alle aanbevelingen voor verdere efficiëntie en effectiviteit welkom zijn. De commissie heeft als deadline 30 mei 2024 gekregen om de minister schriftelijk te rapporteren over de bevindingen van de BTW-evaluatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe evaluatie commissie ingesteld voor BTW-wetgeving