dinsdag 26 september 2023
32.1 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe Europese steun voor Suriname: aanpak CO2-uitstoot en agrarische sector

lees ook ...

Vliegerwedstrijd met vicepresident Brunswijk bij Sportzaken ...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), heeft met succes een vliegerwedstrijd georganiseerd op zaterdag 23 september 2023. Dit kleurrijke evenement vond plaats op de historische koff...

Na het bezoek van Frans Timmermans, Eurocommissaris en eerste vicevoorzitter van de commissie-Von der Leyen, aan Suriname vorige maand, vond op 18 juli 2023 een vervolggesprek plaats. Tijdens dit gesprek heeft Suriname ondersteuning gevraagd voor het ontwikkelen van een strategie om carbon uitstoot (CO2-uitstoot) in kaart te brengen en financiële voordelen te behalen, met behoud van het milieu.

De Europese Commissie heeft technische ondersteuning toegezegd en zal Suriname promoten als carbon negatief land. Daarnaast zal de Commissie helpen bij het beoordelen van voorstellen over carbon credits en carbon trading. Suriname zal tijdens COP 28 (Conference of the Parties/Klimaatconferentie) in Dubai worden gepresenteerd als carbon negatief land.

Timmermans zal met het Surinaamse team overleggen en een roadmap opstellen om het standpunt van het land vorm te geven. In het gesprek heeft Timmermans ook aangegeven, dat hij bij de Nederlandse overheid zal pleiten voor meer investeringen in de agrarische sector in Suriname en benadrukte opnieuw dat Suriname kan rekenen op steun van de Europese Commissie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe Europese steun voor Suriname: aanpak CO2-uitstoot en agrarische sector