dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe drinkwaterfaciliteit geopend in Matta

lees ook ...

Man dodelijk gewond bij rotonde aan Koningstraat

Vanmorgen is A.L. (61) tragisch om het leven gekomen bij de rotonde aan de Koningstraat. Hij liep dodelijke verwondingen op aan zijn hoofd en is ter plekke overleden aan de gevolgen van hevig bloedver...

Schoon drinkwater is een fundamenteel mensenrecht en essentieel voor duurzame ontwikkeling. De regering blijft zich inzetten om alle noodzakelijke gebieden van Suriname van schoon drinkwater te voorzien. Op zaterdag 22 juni 2024 werd in het dorp Matta een nieuwe drinkwaterfaciliteit in gebruik genomen. Hierbij waren onder andere SWM-directeur Clifton Lienga, districtscommissaris Josta Lewis van het ressort Kabalebo en dorpsbewoners aanwezig.

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft deze drinkwaterinstallatie opgezet in samenwerking met het dorpsbestuur. Deze nieuwe installatie is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzame ontwikkelingsdoelen, vooral SDG 6, door de gemeenschap toegang te bieden tot gezond en betrouwbaar drinkwater. Het oude waterstation in Matta voldeed niet meer aan de behoefte.

Nu zijn de bewoners 24 uur per dag voorzien van schoon drinkwater. Bij de ingebruikname sprak ik mijn waardering uit voor de inzet van SWM en haar partners. President Chandrikapersad Santokhi benadrukte ook de bredere regeringsinitiatieven, waaronder het IMF-programma dat financiële middelen vrijmaakt voor infrastructurele en sociale projecten, inclusief de oplossing van grondproblemen en bevordering van grondenrechten. “We werken landelijk aan het verbeteren van watervoorzieningen door het plaatsen van nieuwe stations en waterzuiveringsinstallaties.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe drinkwaterfaciliteit geopend in Matta