woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe douaneambtenaren: selectieproces in volle gang

lees ook ...

Fidelia Graand-Galon biedt geloofsbrieven aan in Zuid-Afrika...

Op dinsdag 09 april jongstleden, heeft de Buitengewoon- en Gevolmachtigde Ambassadeur van de Republiek Suriname in Accra, Ghana, Fidelia Graand-Galon, haar geloofsbrieven overhandigd aan de president ...

Het douanekorps heeft onlangs een belangrijke fase bereikt in het wervingsproces, waarbij van de 776 sollicitanten 402 deelnamen aan een examen dat plaatsvond van 13 tot en met 15 maart. Onder auspiciën van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) werden de kandidaten getest op verschillende vaardigheden, variërend van algemene kennis tot taalbeheersing.

Dit examen maakt deel uit van de wervingsprocedure, waarbij kennis op het gebied van algemene ontwikkeling, rekenvaardigheid, evenals Engels en Nederlands worden getest. Kandidaten die het examen succesvol afronden, zullen vervolgens worden onderworpen aan een sollicitatiegesprek, medische keuring, psychologische test en antecedentenonderzoek.

De werkgroep van het Directoraat Belastingen van het ministerie van Financiën en Planning, verantwoordelijk voor de werving en selectie, meldt dat bij de eerste screening een aantal kandidaten zijn afgevallen.

De sollicitatieprocedure wordt afgerond met een opleiding, waarna de nieuwe douaneambtenaren zullen worden ingezet bij de Inspectie Invoerrechten en Accijnzen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe douaneambtenaren: selectieproces in volle gang