dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe documentencontroletraining voor Surinaamse Militaire Politie na 18 Jaar

lees ook ...

Overheid overweegt Makandraproject voor capaciteitsversterki...

De Nederlandse ambassadeur in Suriname, Walter Oostelbos, bracht op dinsdag 20 februari 2024 een bezoek aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) voor een kennismaking. Tijdens dit ...

Na een periode van 18 jaar worden leden van de Militaire Politie (MP) in Suriname opnieuw getraind door de Koninklijke Marechaussee in het controleren van de echtheid van authentieke documenten, bekend als de Document Security Course. Deze trainingen worden verzorgd door deskundigen van het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten (ECID). De laatste keer dat een dergelijke training werd gehouden was in 2006. In de tussenliggende jaren heeft de wetenschap op het gebied van documenten- en identiteitsfraude zich echter verder ontwikkeld.

Volgens luitenant-kolonel Roy Samuels, commandant van de MP, heeft deze ontwikkeling zeker de criminelen ten goede gekomen die Suriname via de grensposten probeerden binnen te komen met valse documenten. Ondanks de blijdschap bij deze criminelen is de Immigratiedienst van de MP erin geslaagd een groot deel van hen te onderscheppen, valse paspoorten in beslag te nemen en personen terug te sturen naar hun land van herkomst. “Het is essentieel dat de afdeling Immigratie van de Militaire Politie onmiddellijk criminelen kan identificeren die proberen zich te verplaatsen met behulp van valse identiteiten of paspoorten. Deze training stelt hen in staat om criminelen te detecteren door middel van documentencontrole. We zullen de opgedane kennis gebruiken op onze grensposten,” aldus kolonel Samuels.

De commandant van de MP is verheugd dat de Marechaussee eindelijk weer met dergelijke trainingen is gestart. Uit de 60 personen die worden getraind, zullen de beste cursisten aan het einde worden geselecteerd en opgeleid tot trainers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe documentencontroletraining voor Surinaamse Militaire Politie na 18 Jaar