Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe districtscommissarissen Suriname zullen extra druk leggen op staatsbegroting

Geplaatst

op

Zoals bij regeringswisseling in Suriname het geval is, worden personen in topposities verwisseld. Zo ook bij het korps van districtscommissarissen (dc’s). Ondanks de zwakke financiële positie waarin Suriname verkeert, beëdigt president Chan Santokhi morgen 18 nieuwe districtscommissarissen (dc’s). Hoewel het staatshoofd had beloofd met eenieder te zullen werken is het geen nieuw verschijnsel dat dc’s worden verwisseld.

Santokhi had echter, voordat hij aantrad als president beloofd, om samen met zijn regeerteam het verschil te zullen uitmaken en extra op de centjes van de staat te zullen letten. “Niemand wordt thuis gezet, wij gaan met eenieder samenwerken,” was een veel gehoorde opmerking van de regeringsleider. De benoeming van de nieuwe dc’s zal extra druk leggen op de staatsbegroting, omdat de benoeming niet voor vijf jaar geldt. Er zijn verschillende dc’s waarop geen beroep wordt gedaan. Zij worden echter gewoon doorbetaald door de staat. De dc’s zijn voorgedragen door de verschillende coalitiepartijen. De huidige coalitie bestaat uit de VHP, ABOP, NPS en PL.

De nieuwe dc’s die benoemd worden zijn: Sherin Bansi-Durga, Widjai Bhola, Melvin Clemens, Fulgence Javinde, Senrita Gobardhan, Josta Lewis, Erwin Linga, Ndepe Dinge, Mohammedsafiek Radjab, Suraksha Sital- Hirasingh, Walter Bojaski, Merilu Sapa, Mohamed Goelaman, Maikel Winter, Clyde Hunswijk, Olivia Dominie, Loetie Mendelzoon en Marlene Joden. Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken heeft vandaag een gesprek met de dc’s in spe. Er zullen dan afspraken worden gemaakt, zodat partijen goed met elkaar kunnen samenwerken.

Tijdens de ontmoeting zal onder andere worden gesproken over het decentralisatiebeleid. Verder is het de bedoeling dat de dc’s samen met minister Emanuel na zullen moeten gaan hoe de kas van de districtsfondsen weer gevuld kan worden, omdat vele kassen momenteel leeg zijn. Het directoraat Sportzaken maakt ook deel uit van het departement en daarom is Emanuel voornemens om het sportbeleid in de diverse districten samen uit te voeren met de dc’s. Sporten en bewegen moet dichterbij de mensen worden gebracht en de dc’s kunnen een belangrijke rol hierin vervullen.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hapsing
donderdag 13 augustus 2020 13:23

Ik begrijp er niks meer van deze regering die heeft beloofd met een ieder samen te werken maar doen het tegenovergestelde
Het land heeft al zoveel problemen los die eerst op
Financìel ligt suriname in een ravijn maar commissies worden benoemd om de problemen in kaart te brengen
Toon daadkracht

M. Ghiraw
donderdag 13 augustus 2020 14:00

Om nieuw beleid te kunnen uitvoeren heb je ook verantwoordelijke personen nodig, die willen en bereid zijn mee te werken. Dat mag ook wat kosten, maar wordt terugverdiend.

Tamara
donderdag 13 augustus 2020 14:33

De paarse poppetjes worden vervangen. Goede stap. Wie voor paars heeft gewerkt heeft voor een corrupte regering gewerkt en was absoluut op de hoogte vd corruptieve praktijken. Wie op de hoogte was, is ook debet aan de corruptieve misdaden en de leegplundering.
Dat soort mensen kunnen we niet gebruiken. Zij zullen de nieuwe regering saboteren in hun werk dus weg ermee!!
Voor het uitbetalen v dubbele salarissen zal er een oplossing gezocht moeten worden want dat kan ook niet.

De waarheid
donderdag 13 augustus 2020 20:22

Het is heel simpel, de regering heeft het recht goede, eerlijke en betrouwbare mensen neer te zetten op belangrijke posities. Op dit moment zitten er vriendjes van het beest Bouterse. Dus dat hij er gaat vervangen kan ik dat heel goed begrijpen. De rotte appels moeten echt er uit, anders gaat het weer mis.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen