dinsdag 27 september 2022
29.4 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe districtscommissaris bestuursressort Tapanahony beëdigd

lees ook ...

Nog een aanhouding in drugszaak Tibiti

Een derde verdachte R. H. kon afgelopen zondag aan de Martin Luther Kingweg worden aangehouden in de drugszaak van Tibiti. Duizend kilogram cocaine is op 6 september jongstlede onderschept. Een hui...

Henk Deel is door president Chan Santokhi beëdigd tot districtscommissaris (dc) belast met de verantwoordelijkheid over het bestuursressort Tapanahony. Dit ressort valt in het district Sipaliwini. Het staatshoofd gaf aan, dat in dit bestuursressort er vele ondernemers actief zijn in met name de goud- en houtsector. Deel heeft als een van zijn opdrachten meegekregen om de goudsector mede te helpen ordenen.

Een andere belangrijke taak is bescherming van de natuur in met name zijn werkgebied. Samen met het traditioneel gezag zal de burgervader de eensgezindheid moeten stimuleren.
President Santokhi gaf aan, dat de burgervader ook ervoor moet zorgen dat de bewoners van zijn gebied de beschikking hebben over elektriciteit en gezond water.

De dc wordt opgeroepen om samen met alle relevante actoren als de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport en Natuurlijke Hulpbronnen om het bestuursressort naar grotere hoogten te tillen. Verder dient hij zijn taken te vervullen met plichtsbesef en toewijding.

De president deed een beroep op de functionaris om ook zijn bijdrage te leveren aan het bestrijden van armoede. Het streven van deze regering is gericht op decentralisatie en mede participatie van de burgers, zodat we kunnen groeien naar een rechtvaardigde samenleving, aldus het staatshoofd.

Het gebied is de dc niet onbekend. Hij is zelf afkomstig van Stoelmanseiland. De samenleving mag erop rekenen dat het gebied samen met alle actoren tot ontwikkeling wordt gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe districtscommissaris bestuursressort Tapanahony beëdigd