woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe districtscommissaris bestuursressort Tapanahony beëdigd

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

Henk Deel is door president Chan Santokhi beëdigd tot districtscommissaris (dc) belast met de verantwoordelijkheid over het bestuursressort Tapanahony. Dit ressort valt in het district Sipaliwini. Het staatshoofd gaf aan, dat in dit bestuursressort er vele ondernemers actief zijn in met name de goud- en houtsector. Deel heeft als een van zijn opdrachten meegekregen om de goudsector mede te helpen ordenen.

Een andere belangrijke taak is bescherming van de natuur in met name zijn werkgebied. Samen met het traditioneel gezag zal de burgervader de eensgezindheid moeten stimuleren.
President Santokhi gaf aan, dat de burgervader ook ervoor moet zorgen dat de bewoners van zijn gebied de beschikking hebben over elektriciteit en gezond water.

De dc wordt opgeroepen om samen met alle relevante actoren als de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Sport en Natuurlijke Hulpbronnen om het bestuursressort naar grotere hoogten te tillen. Verder dient hij zijn taken te vervullen met plichtsbesef en toewijding.

De president deed een beroep op de functionaris om ook zijn bijdrage te leveren aan het bestrijden van armoede. Het streven van deze regering is gericht op decentralisatie en mede participatie van de burgers, zodat we kunnen groeien naar een rechtvaardigde samenleving, aldus het staatshoofd.

Het gebied is de dc niet onbekend. Hij is zelf afkomstig van Stoelmanseiland. De samenleving mag erop rekenen dat het gebied samen met alle actoren tot ontwikkeling wordt gebracht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe districtscommissaris bestuursressort Tapanahony beëdigd