donderdag 18 april 2024
29 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
1
(1)

Nieuwe directeur, is wedergeboorte volksmuziekschool

lees ook ...

Leerkrachten in het binnenland gestrand door gebrek aan verv...

Een aantal scholen in het binnenland zijn maandag niet begonnen, omdat de leerkrachten niet zijn vervoerd naar hun standplaatsen. “De scholen dreigen lange tijd verstoken te raken van onderwijs”, zegt...

De Effendi Ketwaru Volksmuziekschool heeft een nieuwe directeur. Louise Eduard-Naarden is dinsdagmorgen op gepaste wijze binnengehaald door de studenten en het bestuur. Effendi Ketwaru junior was de laatste directeur. De pandemie stopte de activiteiten van het instituut. Nu is dat veranderd. Eduard-Naarden heeft voldoende ervaring, om een muziekschool draaiend te houden.

Grootheden als Jason Eduwati, Etienne Stadwijk, Carol Redmond, Steve Jabini en Jered Eduard (echtgenoot nieuwe directeur), komen van de volksmuziekschool. Andere muziek talenten die nog niet ontdekt zijn, moet men vinden en  brengen naar grotere hoogten. ” De directeur krijgt alle vrijheid om haar eigen invulling aan te geven. Er is geen bemoeienis van het bestuur ”.

Er komt eerst een evaluatie, om na te gaan wat de muziekschool in huis heeft van instrumenten tot docenten. Ook het financiële aspect is niet te onderschatten. “Want de economische situatie in Suriname lacht niet. Die is duidelijk”, zegt de nieuwe directeur  over de tegemoetkoming.

Nadia Becker is voorzitter van het CCS-bestuur, en blij dat de Effendi Ketwaru Volksmuziekschool weer een directeur heeft. “Eduard-Naarden zingt. Ze ademt muziek.”  De voorzitter verheugd zich op een goed draaiende volksmuziekschool met veel muzikale activiteiten als jeugdprogramma’s, zang- en talentenshows. “Deze nieuwe directeur moet de wedergeboorte betekenen van de Effendi Ketwaru Volksmuziekschool van het CCS”, volgens de voorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe directeur, is wedergeboorte volksmuziekschool