woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe directeur IOL en nieuwe onderdirecteur Onderwijszaken

lees ook ...

Jongeren van Apoera maken kennis met onderwijs- en beroepsmo...

Niet alleen jongeren, maar ook volwassenen hebben dinsdag de onderwijs- en beroepenbeurs te Apoera bezocht. Deze beurs is georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC...

Melisa Venetiaan is met ingang van15 maart de nieuwe directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren(IOL) en Jerry Oldenstam is de nieuwe onderdirecteur Onderwijszaken. De nieuwe directeur van het IOL gaf tot voor kort leiding aan de afdeling Curriculum Ontwikkeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Directeur Venetiaan vindt het haar taak om het ‘Evangelie van de Vernieuwing’ naar hogere onderwijsniveaus te brengen. Tot nu toe was de vernieuwing alleen in het basisonderwijs en leerjaar 09 geïncorporeerd, maar nu is de gelegenheid er om de vernieuwing te brengen naar de hogere onderwijsregionen, met name het voortgezet onderwijs junioren en voortgezet onderwijs senioren.

Hierdoor zal er niet alleen bottom-up (van basisonderwijs naar hoger) aan de vernieuwing gewerkt worden, maar ook top-down om ervoor te zorgen dat het volledige onderwijssysteem de vernieuwing ervaart. Er moet veel gebeuren op het instituut, zegt de nieuwe directeur. Daarnaast staat de accreditatie van de individuele opleidingen voor de deur. Het IOL is het instituut dat op indirecte manier invloed kan hebben op andere onderwijsniveaus en op de aanstaande leerkrachten.

Het directieteam van het IOL bestaat verder uit dhr. Patrick Tjon Jaw Chong (Onderdirecteur Logistiek) en dhr. Serge Lemmert (Onderdirecteur Financieel Beheer).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe directeur IOL en nieuwe onderdirecteur Onderwijszaken