zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe directeur IOL en nieuwe onderdirecteur Onderwijszaken

lees ook ...

Melisa Venetiaan is met ingang van15 maart de nieuwe directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leraren(IOL) en Jerry Oldenstam is de nieuwe onderdirecteur Onderwijszaken. De nieuwe directeur van het IOL gaf tot voor kort leiding aan de afdeling Curriculum Ontwikkeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Directeur Venetiaan vindt het haar taak om het ‘Evangelie van de Vernieuwing’ naar hogere onderwijsniveaus te brengen. Tot nu toe was de vernieuwing alleen in het basisonderwijs en leerjaar 09 geïncorporeerd, maar nu is de gelegenheid er om de vernieuwing te brengen naar de hogere onderwijsregionen, met name het voortgezet onderwijs junioren en voortgezet onderwijs senioren.

Hierdoor zal er niet alleen bottom-up (van basisonderwijs naar hoger) aan de vernieuwing gewerkt worden, maar ook top-down om ervoor te zorgen dat het volledige onderwijssysteem de vernieuwing ervaart. Er moet veel gebeuren op het instituut, zegt de nieuwe directeur. Daarnaast staat de accreditatie van de individuele opleidingen voor de deur. Het IOL is het instituut dat op indirecte manier invloed kan hebben op andere onderwijsniveaus en op de aanstaande leerkrachten.

Het directieteam van het IOL bestaat verder uit dhr. Patrick Tjon Jaw Chong (Onderdirecteur Logistiek) en dhr. Serge Lemmert (Onderdirecteur Financieel Beheer).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe directeur IOL en nieuwe onderdirecteur Onderwijszaken