dinsdag 27 februari 2024
32 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe digitale aanvraagprocedure voor vuurwapens gelanceerd door OM

lees ook ...

Nieuwe maatregelen en steun voor DC’s besproken met Pr...

President Chandrikapersad Santokhi heeft een uitgebreide bespreking gehad met het korps van districtscommissarissen om belangrijke kwesties met betrekking tot de ontwikkeling van de gemeenschappen te ...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren met trots de lancering aangekondigd van een volledig gedigitaliseerd proces voor het aanvragen van vuurwapens. Via een speciale link op de website van het OM, https://www.openbaarministerie.sr/…/afdelinge…/vuurwapen, kunnen aanvragen nu eenvoudiger dan ooit worden ingediend. De applicatie, ontwikkeld door e-Government, is de eerste die is gekoppeld aan de Digitale-ID (authenticator) van e-Government. Het Digitale-ID systeem van e-Government is geïntegreerd met de Centraal Burger Administratie database van CBB, mogelijk gemaakt door een samenwerkingsovereenkomst tussen e-Government en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hierdoor zijn CBB-documenten overbodig geworden, en binnenkort kunnen betalingen moeiteloos online worden uitgevoerd.

Deze digitalisering biedt burgers de mogelijkheid om het volledige traject van aanvraag tot beoordeling online te volgen. Het systeem genereert automatisch de vereiste beschikkingen, en er wordt actief gewerkt aan het opnemen van verlengingen in het systeem. De Procureur-Generaal (PG) zal de beoordeling digitaal uitvoeren, waardoor het proces efficiënter wordt.

Het OM benadrukt dat burgers geen betalingen moeten doen aan derden voor een versnelde afhandeling, aangezien het gehele traject van aanvraag tot beoordeling transparant is en niet openstaat voor bemiddeling. In geval van benadering voor betaling wordt verzocht dit schriftelijk te melden aan de PG, waarna onmiddellijk een strafrechtelijk onderzoek zal worden ingesteld.

Met deze digitalisering streeft het OM naar een gebruiksvriendelijk, transparant en efficiënt proces voor vuurwapenaanvragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe digitale aanvraagprocedure voor vuurwapens gelanceerd door OM