Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe COVID-maatregelen voor Suriname

Geplaatst

op

Santokhi 4

President Chan Santokhi heeft gisteren de nieuwe maatregelen in verband met Covid-19 bekendgemaakt die ingaan op maandag 28 september  en gelden tot zondag 11 oktober. De algemene maatregelen blijven van kracht: het dragen van mond en neus bedekking, het in acht nemen van de 1,5 meter fysieke afstand en het regelmatig wassen van de handen met zeep en water of de handen reinigen met handsanitizer.

De maatregelen die tot 11 oktober gelden: Het Uitgaansverbod is ingesteld van 21:00 uur in avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen: Het samenscholingsverbod is geldig voor groepen van meer dan tien personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal geen dispensatie worden verleend.

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn toegestaan  voor zover er niet meer dan vijftig personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn. Sportactiviteiten in de buitenlucht mogen normaal plaatsvinden; onverkort blijft van kracht dat contactsporten niet zijn toegestaan. Bordelen, bars, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke blijven gesloten

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer. Restaurants en andere commerciële eetgelegenheden mogen uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging open, tenzij zij beschikken over terrassen in de open lucht.

Verder zijn opengesteld: recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren. Ook opengesteld zijn: sportscholen, yoga dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden.  Toegestaan is ook het uitoefenen van contactberoepen zoals bij fysiotherapeuten, kapsalons, kappers en barbershops. De markten mogen ook weer open.

Met betrekking tot internationale vluchten is besloten dat de grens via de lucht uitsluitend is geopend voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland waarbij de volgende voorwaarden gelden, namelijk: het kunnen overleggen van een negatieve COVID-19-test en een verplichte quarantaineperiode van 10 dagen. Vluchten naar het binnenland worden hervat onder naleving van de protocollen en na doorlichting van de luchthaven Zorg en Hoop.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen