dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
18.5 C
Amsterdam
3
(1)

Nieuwe chef moet Marine leiden naar nieuw tijdperk

lees ook ...

BLTO uit bezorgdheid over salarisachterstanden en onzekere a...

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft geconstateerd dat verschillende leden eind mei mogelijk geen salaris zullen ontvangen, ondanks hun tijdige registratie. Dit heeft tot ongen...

Bij de Marine is er een nieuwe commandant. Majoor Johny Ebeciljodi heeft de functie overgenomen van luitenant-kolonel Franklin Blokland, die met verlof is aansluitend op zijn pensioen. De commando-overdracht heeft plaatsgevonden op de Marinebasis te Boxel. Ebeciljodi, is ook gekozen op basis van zijn competentie en ervaring bij de Marine.

“Wij hebben alle vertrouwen dat u de Marine op een waardige, effectieve en efficiënte manier gaat leiden naar een nieuw tijdperk waar er veel uitdagingen staan voor Suriname”, zei minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie.

Van de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, heeft de nieuwe commandant de opdracht om de Marine klaar te stomen voor de ontwikkelingen die nog zullen plaatsvinden.

“Tussen nu en 2025 zijn er een aantal verhoogde activiteiten in ons maritiem domein. Na 2025 gaat het een andere Suriname zijn, waarmee wij gaan moeten dealen”, aldus de legerbevelhebber.

Tastbare resultaten
Overste Blokland werd in mei vorig jaar als topman bij de Marine aangesteld. Van de 35 dienstjaren, heeft hij 26 jaren zijn krachten aan de Marine gegeven. Minister Mathoera en overste Kioe A Sen bedankten hem voor tastbare resultaten die hij in de afgelopen periode heeft neergezet.

Ondanks een gebrek aan zeevarend materieel, heeft de Marine onder zijn leiding een belangrijke bijdrage kunnen leveren bij het garanderen van de veiligheid zowel nationaal als regionaal. Zo zijn er bruggen geslagen naar de overige partners in het maritiem domein, zoals LVV, de Kustwacht en ook internationale partners.

Mariniers. Foto: Defensie

Het enthousiasme, de betrokkenheid, deskundigheid en kennis over de Marine, was volgens de minister doorslaggevend om overste Blokland vorig jaar aan te stellen in deze functie. Volgens de minister heeft Blokland zich bewezen in de periode dat hij de leiding had bij de Marine. Hij kaartte niet alleen problemen aan, maar kwam ook met oplossingsmogelijkheden.

“U bent een inspiratie voor heel veel anderen”, aldus de minister. De foto van overste Blokland hangt nu ook in de Galerij der Commandanten van de Marine.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe chef moet Marine leiden naar nieuw tijdperk