Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuwe Charlesburgweg nog niet af van stroomonderbrekingen

Geplaatst

op

door

Bewoners in de omgeving van de Nieuwe Charlesburgweg zullen het voorlopig nog moeten doen met stroomonderbrekingen. In verband met herstelwerkzaamheden van de overheid aan deze weg, is aan de EBS gevraagd om het distributienetwerk te verplaatsen. Door deze werkzaamheden zijn er meerdere stroomuitschakelingen geweest, waar ondernemers en omwonenden hun misnoegen hebben geuit over het ongerief.

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt dat het rehabilitatieproject was opgedeeld in drie fasen van enkele kilometers. In het drie fasen werkplan waren er drie uitschakelingen in het gebied gepland. Het energiebedrijf zegt in een persbericht, dat de aannemer echter heeft besloten om in secties van 400 meter te werken. Het gevolg hiervan is dat de EBS vaker genoodzaakt is om de stroomvoorziening naar dit gebied gepland uit te schakelen, zodat de herstelwerkzaamheden kunnen plaatsvinden. Ook de schade die de aannemer bij graafwerkzaamheden heeft veroorzaakt, heeft geleid tot een groot aantal storingen in deze omgeving, staat verder in het bericht.

Het energiebedrijf vraagt om geduld tot de weg volledig is hersteld. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden van de aannemer, zijn er meerdere uitschakelingen ingepland voor de komende tijd. De diverse uitschakelingen worden via de radiostations bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Installatie adviesgroep toelages Volksgezondheid

Geplaatst

op

door

De kledings- en vervoerstoelages van de ambtenaren werkzaam op het ministerie van Volksgezondheid zijn aan herziening toe. Om deze reden heeft minister Antoine Elias van Volksgezondheid, de adviesgroep herziening toelages Volksgezondheid vandaag geïnstalleerd. De adviesgroep heeft tot doel het aandragen van voorstellen ter herziening van de kledingstoelages en de vervoerstoelages voor de daarvoor in aanmerking komende ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg(BOG).

De voorzitter van de adviesgroep, Erwin Huisraad, zegt als team alles in het werk te stellen om het doel waartoe de adviesgroep in het leven is geroepen te bewerkstelligen. De adviesgroep heeft een zittingsperiode van een jaar en bestaat uit de volgende leden: Erwin Huisraad namens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de voorzitter Dorithy Rollings namens het ministerie van Volksgezondheid, David Bakker namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie, Christien Daal-m Karijodikromo namens het ministerie van Volksgezondheid, Randy Kromodihardjo namens de minister van Volksgezondheid, Vincent Terborg namens de Bond Inspecteurs Milieu Inspectie en Santusha Sewnandan, namens de Personeelsbond van het BOG.

Lees verder

Suriname

Eerste Surinaamse busterminals officieel in gebruik genomen

Geplaatst

op

door

Vandaag mocht de Surinaamse samenleving de eerste drie busterminails in gebruik nemen. Deze staan aan de Dr.Sophie Redmondstraat ter hoogte van de lokatie waar men vroeger als ondrobon kende.

Lees verder

Meest gelezen

X