maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe buurtorganisatie BBaS bezoekt ministerie AW&J

lees ook ...

Focus op personeelsbeleid en digitalisatie tijdens regerings...

In de recent gehouden Regeringsraadvergadering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi stonden grondconversie, gezondheidszorg en personeelsbeleid centraal. Op woensdag 19 juni ...

De pas opgerichte buurtorganisatie, stichting Brasa Brada anga Sisa (BBaS), heeft op eigen verzoek, de minister en directie van het directoraat Jeugdzaken op dinsdag 17 januari 2023 geïnformeerd over haar activiteiten die zijn gericht op gemeenschapsontwikkeling en het zelfredzaam maken van jongeren.

De stichting richt zich op jongeren van tussen 12 en 24 jaar die wonen in de omgeving van de Vredenburg Serie A in het district Wanica. Het woongebied is kinderrijk en is een thuis voor veel jeugdigen die recht hebben op een toekomstperspectief.

Minister Steven Mac Andrew is ingenomen met het gegeven dat er vanuit woonwijken steeds meer initiatieven worden genomen om jongeren van de buurt te begeleiden en positief bezig te houden. Voor de vorming van jongeren tot volwaardige burgers in de maatschappij is volgens hem ‘all hands on deck’ nodig. Tegen deze achtergrond juicht hij het initiatief van de buurtorganisatie toe, die volgens hem op ondersteuning van het ministerie mag rekenen, zeker als het gaat om kansarme- en risicojongeren.

Het ministerie biedt aan deze groep landelijk ondernemerschapstrainingen en vak- trainingen aan met de bedoeling dat ze door de opgedane kennis en vaardigheden volwaardig kunnen participeren in de samenleving als werknemer of kleine zelfstandige.

De bewindsman zei met zijn directie zich nog persoonlijk te komen oriënteren op de werklocatie van de organisatie om de jongeren te bemoedigen, maar ook om na te gaan hoe het ministerie het werk van de organisatie kan ondersteunen.

Bianca van Leeuwaarde, voorzitter van BBaS, en haar bestuur hebben de minister en zijn directie geïnformeerd over hun begeleidingsactiviteiten naar de jongeren toe. Zo wordt er geestelijke zorg verleend aan jongeren die in een dip zitten, er wordt aan landbouw en veeteelt gedaan met hen en worden ze middels educatieve activiteiten op het goede spoor gehouden.

De stichting heeft een multifunctioneel complex dat als hotspot dient voor de jongeren, waar de begeleidingsactiviteiten plaatsvinden en waar de jongeren worden opgevangen. Van Leeuwaarde is verheugd dat de minister met zijn team zal langslopen en kijkt ze uit naar hoe samengewerkt kan worden aan de jeugd van de omgeving.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe buurtorganisatie BBaS bezoekt ministerie AW&J