dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe bustarieven binnen twee weken bekend

lees ook ...

Lijk en auto vermiste Ritfeld Silvien gevonden

De politie heeft na verkregen informatie maandagavond een lijk gevonden aan de Afobakkaweg ter hoogte van de afslag naar Powakka. Het vermoeden bestaat dat het gaat om de vermiste 63-jarige Silvien Ri...

Binnen de regering is er nog geen besluit genomen over de vaststelling van de nieuwe bustarieven. Deze kwestie wordt nog besproken, zei minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in De Nationale Assemblee. Hij verwacht dat de nieuwe tarieven over twee weken bekend zijn.

Assembleeleden hadden vragen gesteld aan de regering over het openbaar vervoer en de subsidie aan bus- en boothouders. TCT en de busorganisaties hebben samen modellen voor een nieuw tarief opgesteld op basis van de verhoogde wisselkoers en de benzineprijs.
Het ligt in de bedoeling om over te gaan naar subject subsidie.

Jubithana zei verder dat hij de noodkreten hoort uit verschillende kanalen. Echter zei hij dat beseft moet worden dat er keuzes gemaakt moeten worden om samen door deze periode heen te komen. De regering beseft welke invloeden eventuele prijsaanpassingen zullen hebben op de portemonnee van de passagiers. Als de nieuwe tarieven bekend zijn moeten die draaglijk zijn voor de gemeenschap.

Eerder heeft de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) gezegd, dat de bustarieven niet lager dan SRD 10 zullen zijn. De regering zou modellen moeten zoeken om de gemeenschap tegemoet te komen. Een lager tarief is niet rendabel voor de bushouders vanwege de prijsstijgingen op verschillende gebieden. Er moet namelijk meer worden betaald voor brandstof, smeermiddelen en onderdelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe bustarieven binnen twee weken bekend