zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe brancards verrijken zorgfaciliteiten AZP dankzij donatie Petronas’

lees ook ...

Geen acties meer bij RGD

De acties bij de Regionale Gezondheidsdienst zijn per 11 april opgeschort. Rakesh Gajadhar Sukul directeur bij het ministerie van Volksgezondheid (VG), garandeert dat er gewerkt wordt aan het inhalen ...

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ontving onlangs een waardevolle donatie van Petronas Suriname Exploration en Production B.V, 13 gloednieuwe brancards.

De brancards, die enkele weken geleden werden geleverd, werden officieel in ontvangst genomen door medisch directeur Lindy Liauw-Kie-Fa.

Brancards zijn draagtoestellen die worden gebruikt om zieke of gewonde personen te verplaatsen. Liauw-Kie-Fa toonde haar dankbaarheid voor deze donatie, aangezien het ziekenhuis hiermee aan een belangrijke behoefte kan voldoen. Ze benadrukte dat veel van de oude brancards van het ziekenhuis functionele problemen hadden en niet soepel werkten. “Deze nieuwe brancards bieden meerdere functionaliteiten, waardoor we meer kunnen bereiken. Het comfort van de patiënten zal dankzij de soepelheid van deze brancards aanzienlijk verbeteren.”

Zamri Baseri, de country head van Petronas, benadrukte dat het bieden van hulp en steun door het bedrijf deel uitmaakt van hun ‘maatschappelijk impact programma’ en hun toewijding aan de bevolking van Suriname. “Waar we ook actief zijn, streven we ernaar om in contact te staan met de gemeenschap en bij te dragen aan de verbetering van hun welzijn en gezondheid.”

De keuze voor het AZP komt voort uit de nauwe band en samenwerking tussen het bedrijf en Staatsolie Maatschappij Suriname, zo meldt de Communicatiedienst Suriname. Binnen deze samenwerking is er een speciale unit belast met het beheer en de uitvoering van dergelijke programma’s. Vanuit deze unit wordt bepaald welke bedrijven of instanties ondersteuning ontvangen in de vorm van donaties. “Zodra we in Suriname zijn, streven we ernaar om op de lange termijn een voortdurend programma op te zetten. We hebben verder ook de intentie om op verschillende gebieden sociale activiteiten te ontplooien, zoals op het gebied van onderwijs, wat aanzienlijke voordelen zal opleveren voor de totale gemeenschap,” aldus Baseri.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe brancards verrijken zorgfaciliteiten AZP dankzij donatie Petronas'