woensdag 24 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe bouwvergunningskosten en controlemaatregelen aangekondigd door OW

lees ook ...

Samenwerking PL en ABOP

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft in het openbaar gezegd dat er geen samenwerking meer bestaat tussen zijn partij en de PL. Hiermee verraste hij iedereen.  De partij is nu genoodzaakt een spoedve...

Op maandag 16 oktober 2023 heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) aangekondigd dat er nieuwe tarieven voor bouwvergunningen van kracht zullen worden. Daarnaast zal de bouwpolitie extra bouwcontroles uitvoeren. Rakesh Kalisingh, onderdirecteur Bouwkundige Werken, benadrukt dat de huidige bouwregeling al sinds 1996 door het ministerie wordt toegepast.

“Deze heffingen gelden voor aanvragen voor nieuwbouwwoningen, bedrijfspanden, huisaansluitingen en uitbreidingen van panden of woningen. De tarieven zullen niet drastisch stijgen; we houden rekening met de belangen van de burgers. Voor nieuwbouwwoningen tot maximaal 70 vierkante meter bedraagt het tarief SRD 250.

Tarieven voor verkaveling blijven ongewijzigd. Voor een hectare van 10 meter wordt nog steeds een bedrag van SRD 500 in rekening gebracht. De overige tarieven zijn te vinden in een tabel op het nieuwe vergunningsformulier”, aldus Kalisingh.

Ook de tarieven voor overlopers zijn aangepast. De aanvraagkosten bedragen nu SRD 50. De heffingskosten zijn verhoogd. Voor het plaatsen van duikers bij een inrit tot maximaal 6 meter breed zijn geen heffingskosten verschuldigd. Voor inritten breder dan 6 meter bij huishoudens bedragen de aanvraagkosten SRD 50 en de heffingskosten SRD 150 per meter.

Bij commerciële aanvragen van meer dan 6 meter bedragen de aanvraagkosten SRD 50 en de heffingskosten SRD 500 per meter. Het ministerie biedt nu ook een postservice aan. Bezorging van de vergunning op een adres kost SRD 100.

Minister Riad Nurmohamed van OW benadrukte dat het nieuwe vergunningenbeleid gericht is op het bevorderen van duurzaamheid. Hij zal erop toezien dat de nieuwe vergunningsvoorwaarden worden nageleefd. Armand Mohangoo, onderhoofd van het directoraat Bouw- en Stedenkundige Bouwwerken, zal toezien op naleving van de bouwwetten.

“Er zal worden gecontroleerd of men zich aan de bouwregels houdt, zoals het plaatsen van een bouwvergunningsnummer of het bouwen van een schutting op de juiste afstand”, voegde Mohangoo toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe bouwvergunningskosten en controlemaatregelen aangekondigd door OW