zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe boot voor gezondheidscentrum Debike

lees ook ...

Minister Levens krijgt tablets ten behoeve van de Taalunie S...

Rajendre Khargi, Suriname's ambassadeur in Nederland heeft op vrijdag 19 november enkele tablets overhandigd aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), namens de Nederlan...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft een boot beloofd aan het gezondheidscentrum Debike. De minister heeft tijdens zijn werkbezoek aan granman Albert Aboikoni gelijk gebruik gemaakt van de gelegenheid om het gezondheidscentrum Djoemoe en Debike aan te doen.

Tijdens zijn rondleiding bij Debike werd de bewindsman geconfronteerd met enkele uitdagingen waarmee de Medische Zending te kampen heeft. Zo werd aangehaald dat de enige boot die poli teams naar diverse locaties vervoerde zodanig was aangetast dat deze niet meer ingezet kon worden.

Minister Ramadhin heeft gelijk hierop de toezegging gedaan dat er een nieuwe boot komt voor Debike. Het is van eminent belang dat de zorg wordt voortgezet in het Boven-Suriname gebied. De boot heeft als belangrijke functie om zieke personen te vervoeren naar de poliklinieken. Tevens wordt de boot ook ingezet voor awareness campagnes voor de lokale bevolking.

De Medische Zending is het ministerie dankbaar voor de geste en kijkt uit naar de nieuwe boot om zo weer poli teams makkelijk te vervoeren. Ook zal het nu weer mogelijk zijn om voorlichting en outreach werkzaamheden uit te voeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe boot voor gezondheidscentrum Debike