woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe assistent-verpleeghulpen klaar om bij te dragen aan de zorg

lees ook ...

Scholen vandaag weer open

De lange paasvakantie van bijna drie weken voor de GLO, VOJ en VOS scholen in Suriname is voorbij en vandaag hervatten de scholen hun lessen. De volgende schoolvakantie op de agenda is de pinksterv...

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft onlangs 24 assistent-verpleeghulpen opgeleid en gecertificeerd. Na een intensieve training van bijna anderhalf jaar ontving deze groep op 31 januari 2024 haar certificaat van de SAO. De opleiding werd verzorgd onder toezicht van de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen van het ministerie van Volksgezondheid. Met dit certificaat op zak hebben de geslaagden nu de mogelijkheid om aan de slag te gaan in de zorgsector.

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), sprak de geslaagden toe tijdens de uitreiking en benadrukte het belang van toewijding, motivatie en professioneel handelen. Hij beschouwt de geslaagden als ware ambassadeurs van de SAO en verwacht dat zij zich volledig zullen inzetten voor degenen die zorg nodig hebben. De minister spoort hen aan om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg in Suriname, zowel nationaal als internationaal. Hij hoopt dat zij met hun verworven kennis en ervaring de zorgsector in Suriname naar een hoger niveau zullen tillen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe assistent-verpleeghulpen klaar om bij te dragen aan de zorg