donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
4
(1)

Nieuwe ambtenaren Militaire Politie moeten respect afdwingen

lees ook ...

Malariavaccin voor Kameroen biedt uitkomst

Het malariavaccin Mosquirix is vier jaar lang getest op kinderen in Ghana, Kenia en Malawi. De resultaten waren goed. Men kan rekenen op 30 procent bescherming per dosis. Kameroen kreeg als eerste Afr...

“Het is noodzakelijk om respect af te dwingen, om zodoende naleving van wetten en regels gedaan te krijgen”, zei minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie aan de nieuwe ambtenaren van de Militaire Politie (MP). De bewindsvrouw sprak bij de diploma-uitreiking in de Vereniging Officiers Sociëteit (VOS) van ruim 50 MP’ers. Zij hebben de basisopleiding tot Militaire Politie met succes afgerond.

Mathoera benadrukte dat dit ook geldt voor het handelen op social media. “Stelt u dus alles in het werk om goede militaire politieambtenaren te zijn, trouw te zijn en u voorbeeldig en onkreukbaar op te stellen.”

De cursisten legden daarbij in aanwezigheid van waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh de bijbehorende eed af. Minister Mathoera moedigde de nieuwe leden aan integer te handelen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.

De nieuwe groep ambtenaren van de MP. Foto: Defensie

De bewindsvrouw sprak daarbij ode en erkentelijkheid uit naar het personeel van het Nationaal Leger (NL). De driejarige basisopleiding tot Militaire Politie, waarvoor er veel animo bestond, is een jaar geleden hervat na onderbrekingen vanwege de Covid-pandemie.

Onder de bevoegdheden die de leden erbij krijgen vallen het opsporen en onderzoek van strafbare feiten gepleegd door militairen en specialistische opsporingswerkzaamheden, zoals de controle van reisdocumenten bij grensoverschrijding.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe ambtenaren Militaire Politie moeten respect afdwingen