vrijdag 19 april 2024
24.2 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe ambassadeur VS in Suriname

lees ook ...

China scheldt oude schulden van Suriname kwijt na succesvol ...

Minister Albert Ramdin, die deel uitmaakte van de presidentiële delegatie tijdens het staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, heeft aangekondigd dat de schuldherschikking met China op technisch nive...

President Chandrikapersad Santokhi nam vandaag 31 januari 2023, de geloofsbrieven van ambassadeur Robert Faucher in ontvangst op het Presidentieel Paleis. De diplomaat is de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname.

Beide landen onderhouden langdurige betrekkingen met elkaar. Vorig jaar heeft president Santokhi succesvolle ontmoetingen gehad met de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en minister Antony Blinken in Washington D.C. President Santokhi roemde de samenwerking en ondersteuning van de Amerikaanse partners bij onder andere capaciteitsopbouw van Surinaamse wetshandhavers en justitieambtenaren en op het gebied van militaire en defensiesamenwerking.

Het staatshoofd gaf aan dat het van cruciaal belang is om de betrokkenheid van de particuliere sector en investeringen verder te bevorderen en te stimuleren. Hij feliciteerde ten slotte de nieuwe ambassadeur en sprak de hoop uit dat in de komende tijd de relatie tussen beide landen verder verbeterd en verdiept zal worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe ambassadeur VS in Suriname