maandag 15 juli 2024
24 C
Paramaribo
18.4 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe ambassadeur VS in Suriname

lees ook ...

PRO: Javaanse Nieuwjaarsdag culturele diversiteit

Suriname heeft vandaag de Javaanse Nieuwjaarsdag gevierd. Op deze dag staat men stil bij de culturele verscheidenheid en diversiteit. Zo wordt er gereflecteerd op de rijkdom van de gemeenschappelijke ...

President Chandrikapersad Santokhi nam vandaag 31 januari 2023, de geloofsbrieven van ambassadeur Robert Faucher in ontvangst op het Presidentieel Paleis. De diplomaat is de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname.

Beide landen onderhouden langdurige betrekkingen met elkaar. Vorig jaar heeft president Santokhi succesvolle ontmoetingen gehad met de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en minister Antony Blinken in Washington D.C. President Santokhi roemde de samenwerking en ondersteuning van de Amerikaanse partners bij onder andere capaciteitsopbouw van Surinaamse wetshandhavers en justitieambtenaren en op het gebied van militaire en defensiesamenwerking.

Het staatshoofd gaf aan dat het van cruciaal belang is om de betrokkenheid van de particuliere sector en investeringen verder te bevorderen en te stimuleren. Hij feliciteerde ten slotte de nieuwe ambassadeur en sprak de hoop uit dat in de komende tijd de relatie tussen beide landen verder verbeterd en verdiept zal worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe ambassadeur VS in Suriname