donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuwe ambassadeur VS in Suriname

lees ook ...

VSB roept op geen deuren te sluiten tijdens protest

Activisten, die van plan zijn om op 24 maart weer acties te voeren, hebben het bedrijfsleven geadviseerd de deuren te sluiten. Het bestuur van de Vereniging Surinaamse Bedrijfsleven (VSB) roept op tot...

President Chandrikapersad Santokhi nam vandaag 31 januari 2023, de geloofsbrieven van ambassadeur Robert Faucher in ontvangst op het Presidentieel Paleis. De diplomaat is de nieuwe ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname.

Beide landen onderhouden langdurige betrekkingen met elkaar. Vorig jaar heeft president Santokhi succesvolle ontmoetingen gehad met de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris en minister Antony Blinken in Washington D.C. President Santokhi roemde de samenwerking en ondersteuning van de Amerikaanse partners bij onder andere capaciteitsopbouw van Surinaamse wetshandhavers en justitieambtenaren en op het gebied van militaire en defensiesamenwerking.

Het staatshoofd gaf aan dat het van cruciaal belang is om de betrokkenheid van de particuliere sector en investeringen verder te bevorderen en te stimuleren. Hij feliciteerde ten slotte de nieuwe ambassadeur en sprak de hoop uit dat in de komende tijd de relatie tussen beide landen verder verbeterd en verdiept zal worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe ambassadeur VS in Suriname