dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwe advocaten moeten kritisch kijken naar eigen handelen

lees ook ...

President Santokhi waarschuwt oliemaatschappijen, maar voorl...

- President waarschuwt oliemaatschappijen, maar start oliewinning nog niet duidelijk? - Bouwen Nickeriaanse diepwaterhaven en behoud natuurgebied Bigi Pan, gaat dit samen? - Hooghart verwacht een gr...

Wandana Bhattoe–Ramlal, Robby Amain, Susan Derby en Frederik Pinas zijn donderdag beëdigd als advocaat. Hofpresident, Iwan Rasoelbaks, haalde in zijn toespraak aan dat als advocaat bij het Hof van Justitie er heel wat verantwoordelijkheden komen bij kijken. Hij gaf aan dat de beëdigden, nu voor een ieder van wie zij denken, dat zij een rechtvaardige zaak verdienen, een zaak kunnen indienen.

De hofpresident drukte ze op het hart om geen onrechtvaardige zaken aan te nemen. “No tek’ en, je gaat rechters kwalijk nemen, omdat ze de zaak hebben afgewezen”, zei Rasoelbaks. De president van het Hof gaf verder aan dat de nieuw bakken advocaten nu de verantwoordelijkheid hebben, om de standaarden van de advocatuur hoog te houden.

Ook dienen zij eerbied en vertrouwen te blijven hebben, voor de gerechtelijke autoriteit. Rasoelbaks gaf zei tot slot dat de groep onder alle omstandigheden sportief en professioneel te blijven.

Procureur-generaal, Garcia Paragsingh, bracht haar felicitaties over namens het Openbaar Ministerie. In haar toespraak benadrukte zij voornamelijk, de behandeling die advocaten geven aan hun cliënten. Zij had het voornamelijk over rechtzoekenden die minder geschoold zijn of vanwege een taalbarrière, de taal of woordkeuze van de advocaat niet kunnen volgen.

De cliënten kunnen ook vaak de prestatie van de advocaten niet beoordelen, waardoor zij in een heel afhankelijke positive komen te verkeren. Zij drukte de nieuwe advocaten dus op het hart kritisch te kijken naar hun eigen handelen.

Samantha Gadjradj, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, zei dat de orde verheugd is met deze beëdiging. Ze gaf aan dat het van eminent belang is voor een goede carrière geen valse start te maken. Zij riep op om de ere regel tot hun eigen te maken. Indien zij geconfronteerd raken met een tuchtklacht, deze ongegrond verklaard kan worden.

De nieuwe advocaten mochten een dankwoord richten tot de genodigden. Met deze vier nieuwe advocaten erbij, telt Suriname nu 228 advocaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwe advocaten moeten kritisch kijken naar eigen handelen