zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuwbakken huwelijksambtenaren aangemoedigd door Somohardjo tot dienstbaar optreden

lees ook ...

Betheljada roept op tot blijvende steun kinderen met meervou...

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op 20 november 2023 heeft de directeur van Jeugdzaken op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), Genti ...

Onlangs heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) 34 nieuwe huwelijksambtenaren verwelkomd na het succesvol afronden van een intensieve achtdaagse cursus. De cursus omvatte zowel theoretische als praktische aspecten, met vier dagen gewijd aan elk. Minister Bronto Somohardjo moedigde de nieuwe ambtenaren aan om hun taken op een competente, tactvolle, gemotiveerde, integere, dienstbare, effectieve en efficiënte wijze te vervullen, benadrukkend dat het ministerie in hen heeft geïnvesteerd.

Joshua Sugrim werd erkend als de best presterende deelnemer, met een indrukwekkend gemiddeld cijfer van 8.9. Hij behaalde een 9.9 voor de theoretische component en een 8 voor de praktijk. Sugrim is verbonden aan de Stichting Gemeente van het Evangelie van Christus.

Op woensdag 15 november 2023 ontvingen de succesvolle deelnemers hun diploma’s uit handen van minister Somohardjo. De opleiding voor huwelijksambtenaren rust de cursisten uit met de nodige kennis en vaardigheden om hun toegewezen taken volgens de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’ uit te voeren, inclusief het voorbereiden van huwelijksvoltrekkingen.

Naast het voltrekken van huwelijken kunnen volwaardige huwelijksambtenaren aangifte doen voor een huwelijk volgens de ‘Wet Herziening Huwelijksrecht 1973’. Het ambt verwacht ook dat ze huwelijksformulieren correct kunnen afhandelen bij de burgerlijke stand, godsdienstige huwelijken kunnen voltrekken en huwelijken kunnen registreren bij de burgerlijke stand.

Van de 44 inschrijvingen voor de opleiding slaagden 34 personen direct (89,4%), haakten zes personen af, en vier personen slaagden niet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuwbakken huwelijksambtenaren aangemoedigd door Somohardjo tot dienstbaar optreden