donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw weerstation te Paramaribo-Noord in gebruik genomen

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

In Paramaribo-Noord is een nieuw weerstation geïnstalleerd. Onlangs is door vertegenwoordigers van het onderdirectoraat Onderzoek en Innovatie, ressorterende onder het directoraat Onderzoek en Dienstverlening bij het ministerie van Openbare Werken (OW) een Automatic Weather Station (AWS) in gebruik genomen. Dit station is geplaatst op het terrein van projectontwikkeling Ring Harbour City in Noord Paramaribo.

Het apparaat is bedoeld om de nodige informatie, over weersverwachtingen te verzamelen, voorspellen en te delen met de gemeenschap. Het onderdirectoraat is reeds gestart met dagelijkse weerberichten. Er is door het onderdirectoraat voor projectontwikkeling Ring Harbour City in Noord Paramaribo als locatie gekozen, vanwege het feit dat het gebied open is en er genoeg wind aanwezig is om de richting en snelheden op te kunnen meten.

Vervolgens zijn er concrete afspraken gemaakt met de eigenaar van Ring Harbour City om het meetstation te onderhouden dat binnen een straal van 5 km informatie kan verzamelen. Enkele belangrijke metingen die het AWS-apparaat zou kunnen bewerkstelligen zijn onder meer temperatuur, de hoeveelheid neerslag, de relatieve vochtigheid, de windrichting en de windsnelheid.

Er wordt gekeken naar de mogelijkheid een om Automatic Weather Level Station (AWLS) te plaatsen, omdat de zeespiegelstijging gemeten moet worden.
De AWS valt onder de Meteorologische Dienst Suriname (MDS) en de AWLS onder de afdeling Waterloopkundige Dienst Suriname (WLA).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw weerstation te Paramaribo-Noord in gebruik genomen