dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw weerstation op Galibi

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 zoekt dringend hulp voor 61-jarige Haïti...

Stichting 1 voor 12 is dringend op zoek naar hulp voor de 61-jarige Haïtiaanse man Vilmeney Lotere, die sinds dinsdag 16 juli 2024 in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ligt na een spoedamputa...

Minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken heeft op zondag 15 oktober 2023 samen met Berdi Berdiyev, Deputy Resident Reprisentatieve UNDP Suriname, de officiele aankondiging gedaan van een automatische weerstation dat is opgezet te Galibi.

Dit project wordt ondersteund door Global Climate Change Alliance Suriname (GCCA+) Phase 2 project, gefinancierd door de United Nations Development Programme (UNDP) en Europese Uni (EU).

Minister nurmohamed benadrukte dat klimaat hoog op de agenda staat van deze regering. Dat is ook de reden waarom het ministerie blijft investeren in duurzame projecten. De bewindsman bedankt de kapitein van Galibi hartelijk voor het geven van zijn toestemming voor het opzetten van het station en zei er nar te streven om de relatie tussen de UNDP en de EU te versterken.

Sergio Kadosoe, directeur van het directoraat onderzoek en dienstverlening gaf aan dat er in geheel Suriname weerstations zullen worden opgezet. Kadosoe veronderstelt dat Suriname zich moet voorbereiden op veranderingen in het klimaat. “Met de komst van deze instrumenten kunnen we de weersomstandigheden voorspellen en de data berekenen. Binnenkort wordt er een webiste gelanceerd waar er ‘up to date’ de weersverwachtingem met de samenleving worden gedeeld,” aldus Kadosoe.

Kapitein Ricardo Pane zei OW zeer erkentelijk te zijn voor het brengen van ontwikkeling in Galibi en gaf aan samen met de bewoners erop toe te zien dat het nieuwe klimaatinstrument goed zal worden onderhouden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw weerstation op Galibi