woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuw verkeerseducatieprogramma start in juli: van crèche tot diploma

lees ook ...

Wens opvangcentrum Stichting 1 voor 12 in Para dichterbij da...

De lang gekoesterde wens van de Stichting 1 Voor 12 om een opvangcentrum in het district Para te realiseren, wordt eindelijk werkelijkheid. Dankzij de genereuze steun van vicepresident (vp) Ronnie Bru...

Het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI), onder leiding van directeur Joanne Adraai, heeft aangekondigd dat er in juli een innovatief verkeerseducatieprogramma van start gaat, met als doel het drastisch verminderen van de jaarlijkse verkeersongevallen. Dit programma, dat met het nieuwe schooljaar zijn intrede doet, zal leerlingen vanaf het kleuterniveau tot aan het voortgezet onderwijs (vos) begeleiden en opleiden in verkeersveiligheid, gehuld in de filosofie dat vroeg leren leidt tot levenslang veilig verkeersgedrag.

Volgens Purcy Landveld, onderdirecteur van het VVI, wordt het programma uitgerold vanaf het basisonderwijs (glo) niveau, met plannen om zelfs bij overheidscrèches te beginnen middels pilots. Na de basisschool wordt de educatie voortgezet op voortgezet junioren niveau (voj), waarbij een unieke koppeling met het bromfietscertificaat geïntroduceerd wordt. Leerlingen die uitblinken in verkeerseducatie kunnen rekenen op dit certificaat als beloning voor hun prestaties.

Een vergelijkbaar principe geldt voor voortgezet senioren (vos) niveau; uitmuntendheid in verkeerseducatie kan worden gezien als het voltooien van het theoretische deel van het rijexamen. Om dit uitgebreide educatieplan ten uitvoer te brengen, zullen leraren worden opgeleid en getraind om deze essentiële lessen te verzorgen. Daarnaast wordt er een samenwerking met rijschoolhouders opgezet om het programma op vos-niveau te ondersteunen.

Landveld benadrukt de intentie om in dialoog te blijven met rijschoolhouders om hun belangen niet te schaden, evenals met andere belanghebbenden om het project succesvol te implementeren. De noodzaak voor dit programma is geïdentificeerd door de huidige onderbrekingen in verkeerseducatie, die leiden tot een gebrek aan continuïteit en kennisverlies bij jongeren tussen de cruciale leeftijden voor bromfiets- en autorijbewijzen.

Met de introductie van permanente verkeerseducatie hoopt het VVI deze leemtes effectief op te vullen en een nieuwe generatie veilige verkeersdeelnemers te creëren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw verkeerseducatieprogramma start in juli: van crèche tot diploma