dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw toeristisch perspectief: China schrapt visumplicht voor Nederlanders

lees ook ...

Vrouw gewond bij woningbrand

Op dinsdag 20 februari 2024 brak er een verontrustende brand uit op een adres aan de Zuurzakweg in het ressort Santoboma, waarbij de hoofdbewoonster brandwonden opliep. Het politiebureau van Santoboma...

China heeft aangekondigd dat mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrijgesteld worden van de visumplicht. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen Nederlanders gedurende een periode van een jaar, die ingaat op 1 december, China bezoeken zonder visum, met een maximale verblijfsduur van vijftien dagen. Deze vrijstellingsmaatregel is eveneens van toepassing op inwoners van Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Maleisië.

China heeft niet expliciet verklaard waarom deze vijf EU-landen zijn gekozen, maar het omvat wel de vier grootste economieën van de Europese Unie. De vrijstelling wordt beschouwd als een stimulans voor toeristen om na de pandemie weer naar China te reizen. In augustus heeft Peking alle coronatestvereisten voor inkomende reizigers opgeheven.

Daarnaast heeft China in de afgelopen maanden verschillende maatregelen genomen om de toeristische sector nieuw leven in te blazen, waaronder het herstel van internationale vliegroutes. Deze waren eerder stilgelegd vanwege strenge coronamaatregelen, die de grenzen vrijwel volledig gesloten hielden voor de buitenwereld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandNieuw toeristisch perspectief: China schrapt visumplicht voor Nederlanders