Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuw Surinaams kabinet komt met twee nieuwe ministeries

Geplaatst

op

Vhp Voorzitter Chan Santokhi. Beeld Facebook

De nieuw te vormen regeercoalitie zal in plaats van zestien uit achttien ministeries bestaan. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) wordt nieuw leven ingeblazen, terwijl er een ministerie voor Olie en Gas in het leven wordt geroepen. Het nieuw op te zetten departement gaat naar de NPS. Dit zei Chan Santokhi, voorzitter van de VHP tevens presidentskandidaat, gistermiddag bij de ondertekening van een samenwerkingsprotocol tussen de VHP, ABOP, NPS en PL.

De verdeling van de ministeries ziet er als volgt uit

VHP krijgt het beheer over 1. Financiën & Planning 2. Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel & Internationale Samenwerking 3.Landbouw, Veeteelt en Visserij 4. Defensie 5. Arbeid 6. Handel & Industrie 7. Volksgezondheid & Milieu 8. Sport & Jeugdzaken 9.  Openbare Werken. Verder zullen zij een onderminister plaatsen op Justitie & Politie en een op Onderwijs & Technologische Ontwikkeling.

ABOP zal leiding krijgen over de volgende departementen 1.Ruimtelijke Ordening & Grondbeheer 2. Natuurlijke Hulpbronnen 3. Transport, Communicatie & Toerisme 4. Regionale Ontwikkeling 5. Justitie & Politie 

Pertjajah Luhur krijgt 1.Binnenlandse Zaken en 2. Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Tijdens de persconferentie heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo gezegd, dat hij zelf minister wordt van Binnenlandse Zaken.

NPS mag de departementen van 1. Onderwijs & Technologische Ontwikkeling en 2. Olie & Gas invullen.

Tijdens de persconferentie heeft Santokhi verder aangegeven, dat zijn partij het presidentschap invult, de ABOP neemt het vicepresidentschap en voorzitter DNA. De post van vicevoorzitter van het parlement wordt door de VHP ingevuld.

Verder zei Santokhi dat het nodig was om een ministerie Olie en Gas in het leven te roepen vanwege de grote uitdagingen waar het land voor staat en om goed beleid te voeren met betrekking tot de olievondsten, die de economie gaan beheersen en de toekomst van het land zullen bepalen.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ricard op:De nieuw te vormen regeercoalitie
zondag 31 mei 2020 14:06

Het is goed dat er nieuwe miministerie van olie en gas komt,en dat het naar de NPS gaat. Dat de ABOP een departement krijgt wat zeer belangrijk is en cruciaalis is voor voor de eenheid van Suriname,dat tussen de stads creoolse en de binnenland bewoners die sterk op de maron afkomst leunen ook in de stad integreren aanpassen en inpassen in de nieuwe Suriname van 2020.ooow mijn God laan ze het goed doen.Ze kunnen goede mensen klijgen ook uit Holland.ik gun ze van harte echtwaar.laat Brunswijk het goed aanpakken en beginners fouten snelinzien met goeie opgeleide adviseur die het niet… Lees verder »

Brayen
zondag 31 mei 2020 14:56

Laten ze een onderminister zetten om criminaliteit aan te pakken. Die moordenaars die rovers. Die zelfde minister die reizen wilt stimuleren naar Suriname moet het aanpakken. Toeristen gaan weg blijven als de rovers nog steeds een probleem blijft in Suriname.en laten ze ambtenaren andere functies geven die overbodig zijn op hun post. Denk aan 10 man die nu iets doen wat 2 man kan doen. Winkeliers die het te bont maken winkels sluiten. Meer orde en handhaving dan komt het goed. En geen corruptie. Dat maakt een land kapot .Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen