maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw staff-level agreement met IMF bereikt

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag op zijn sociale media pagina bekend gemaakt dat de regering en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) weer een Staff Level Agreement oftewel een technische overeenstemming hebben bereikt over de derde beoordeling van het Surinaamse hervormingsprogramma.

De President gaf daarbij aan dat de inspanningen van de regering en het volk niet onopgemerkt zijn voorbijgaan en de verlichting en duurzame ontwikkeling voor ons allen langzaam maar zeker worden bewerkstelligd.

Verder gaf hij aan dat het parlement binnenkort door gaat met de wijzigingen van de Wet op Belasting Toegevoegde Waarde. Dit is één van de acties en onderdelen van het IMF programma. Hij gaf ook aan dat het IMF-team onze macro-economische stabiliteit en begrotingsdiscipline onderschrijft.

Verder zal naar zeggen van onze president de economische groei naar verwachting stijgen van een krimp naar 2,1 procent en hoger. De inflatie is geprojecteerd om te dalen tot 40 procent tegen eind 2023. Daarnaast zijn alle onderhandelingen met de officiële en particuliere crediteuren van het land, met uitzondering van China, afgerond.

Minister Albert Ramdin van Bibis is aangewezen door de President voor de onderhandelingen over de schuld herstructureringsovereenkomst met China.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw staff-level agreement met IMF bereikt