donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw Sikkelcelbehandelkamer voor het St Vincentius Ziekenhuis

lees ook ...

Nu ook kipnuggets bij KFC

Het nieuwste Finger Lickin’ Good van KFC in Suriname is kipnugget. Klanten prijzen het product aan als mals en goed te combineren met de nieuwe sauzen. De nuggets worden gemaakt van halaal geslacht wi...

Sikkelcelpatiënten kunnen vanaf eind deze maand terecht bij het St.Vincentius Ziekenhuis  voor behandeling.  Een speciaal Sikkelcelbehandelkamer zal officieel in behandeling worden genomen. Hiermee wil men volwassenen, die hevige pijnaanvallen krijgen tegemoet komen. Andressa Hunsel, auteur en ambassadeur van sikkelziekte heeft zes maanden lang met Oldenstam gewerkt  aan het realiseren van deze droom.

Internist-hematoloog Nicole Oldenstam vindt dat er nog veel moet gebeuren in Suriname voor patiënten met de sikkelcelanemie. De basiszorgverzekering biedt deze groep weinig  uitkomst. Deze nieuwe afdeling kan per dag vijf patiënten, medische hulp en ondersteuning bieden. Het uren wachten om deze hulp te krijgen moet hiermee tot het verleden behoren.

De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar donaties om de inrichting van de kamer te finaliseren, terwijl zij ook uitkijken naar een ander ruimte om de dienstverlening uit te breiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw Sikkelcelbehandelkamer voor het St Vincentius Ziekenhuis