woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw RGD gezondheidscentrum te Koewarasan

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

Het RGD Gezondheidscentrum Derde Rijweg is op 12 mei 2023 in gebruik genomen door President Chandrikapersad Santokhi. Het is het tweede gerenoveerde RGD Gezondheidscentrum dat dit jaar in gebruik wordt genomen. Op 05 mei jongstleden vond de opening van de faciliteit te Koewarasan plaats.

President Santokhi onderstreepte het belang van de eerstelijns-, tweedelijns- en preventiezorg. Hij bleef ook stilstaan bij het wegtrekken van kader uit de gezondheidszorg. Hij gaf aan dat de regering desondanks zal blijven investeren in de sector. Volgens het staatshoofd is de regering bezig om tot een oplossing te komen wanneer het gaat om het waarderen van het zorgpersoneel. “Is een kwestie van dagen, maar de regering gaat u niet in de steek laten, zei de president.”

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid noemde het gezondheidscentrum Derde Rijweg “cruciaal, strategisch gelegen tussen Wanica en Paramaribo en een in kinderrijke buurt.” De bewindsman ziet in de RGD een belangrijke partner voor het ministerie om het Suriname Hearts Initiatief succesvol uit te voeren.

Cherryl Dijksteel, voorzitter van de vaste commissie Volksgezondheid in het parlement, noemde de eerstelijnszorg de spil en de toegang tot de bereikbaarheid en beschikbaarheid van zorg. Ze merkt op dat de RGD-faciliteit een uitdagende en dankbare taak heeft in Kwatta en omgeving.

Districtscommissaris Bholanath Narain van Wanica-Noordwest riep de gemeenschap op gebruik te maken van de diensten van het centrum, en om duurzaam om te gaan met het gebouw. Polihoofd drs. Jayanti Alladin-Ramrattansing gaf aan dat er zes jaar lang is gewacht op dit moment.

Het Architecten en Ingenieursbureau Ulrich Bab is verantwoordelijk geweest voor de bouw van de drie nieuwe RGD-gezondheidscentra, inclusief het centrum te Wonoredjo. Er is nauw samengewerkt met personeel en directie om invulling te geven aan hun behoeften. RGD-directeur Nishita Gajadin zegt dat het centrum Derde Rijweg één van de zeven faciliteiten is die vervangen moesten worden. Het personeel zal ook meteen zijn intrek nemen in het gebouw.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw RGD gezondheidscentrum te Koewarasan