Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuw regeerteam doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

10 Reacties
10 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
vrijdag 7 augustus 2020 13:10

Waar wachten jullie op? Verdomme!!! Alles weer terugpakken en die paarse ratten opsluiten. Niet wachten, of hebben jullie een deal met de paarse ratten?

Stanley
vrijdag 7 augustus 2020 14:46

Dus ze hebben niets betaald en wie moet het nu betalen. Het volk no. Me mars. Laten ze deurwaarders naar ze sturen.

stanley westerborg
vrijdag 7 augustus 2020 17:43

Wat met deze verbale oorlog beoogd wordt weet ik niet, maar wel heeft ook transparantie haar grenzen.Ik ben het geheel ermee eens dat er openheid van zaken gegeven moet worden, maar mijn indruk wordt nu zo geleidelijk aan dat de huidige regeringsleider op zoek is naar een goed alibi, een reden voor zijn onschuld, indien hij niet erin slaagt zijn toezeggingen waar te maken. Mij dunkt dat de president inmiddels met gevoelens van twijfel en onzekerheid omtrent zijn taakvervulling rondloopt. Onlangs nog uitte hij zijn wens tot goed samenwerken met het parlement. Waarom moest dat? Is het parlement plots zijn… Lees verder »

Carl
vrijdag 7 augustus 2020 17:50

Suriname in volgens velen ook internationaal een rijk gezegend land. Dat vind ik ook niets op af te dingen afgezien van onze, laat maar zeggen, “Human Element”. Hoofdstuk apart nu even niet. En toch denk ik met enig jaloezie naar een eiland voor de Frans Guyanese kust genaamd “Duivels Eiland” tegenwoordig onbewoond. Te huur misschien? Wellicht een nieuwe vestigingsoord voor een op 25 mei jl. afgedankte politieke partij? Dubai MNH (Maar Niet Heus) Roof, diefstal, leugens, verdraaiingen you name it, als “business as usual” in een leuke ons kent ons sfeer. Vóór vetrek wel alles wat de Surinaamse samenleving toebehoort… Lees verder »

De waarheid
vrijdag 7 augustus 2020 19:14

Het is weer eens duidelijk geworden dat de Bouterse en zijn ministers, voor zover ze de naam kunnen dragen, alles in het werk hebben gesteld om zo veel mogelijk schulden te maken. Hier wist de nieuwe President dus niets van. Het wordt tijd dat ze voor de rechter komen en allemaal een verklaring af leggen van wat er met het geld werkelijk gebeurt is. De mensen die op het allerlaatste moment zijn aangenomen tegen hoge salarissen op een niet bestaande werkplek, dat kan volgens mij gewoon terug gedraaid worden omdat het illegaal is gebeurt. Het is gebeurt in een tijd… Lees verder »

De waarheid
vrijdag 7 augustus 2020 19:19

Ik ben het er mee eens dat het tijd wordt dat al die mensen van de vorige regering met spoed voor de rechter verschijnen om bewijzen te overleggen waar het geld is gebleven. Ik weet wel zeker dat Bouterse net als Hoefdraad dan voor dat het zover is er ook vandoor is. Suriname is de afgelopen 10 jaar geregeerd door iemand die allang in de gevangenis had moeten zitten. Het zijn criminele die de macht in Suriname hadden.Waarom doen de rechters niets ??? Waarom pakken ze die criminele niet op om zeker te zijn dat ze er niet vandoor kunnen… Lees verder »

Rama
zaterdag 8 augustus 2020 02:38

Die paarse bende heeft ervoor gezorgd dat het land praktisch failliet is overgedragen en helemaal klem is geleend want met een junk C status credit rating kan je geen geld meer lenen op de internationale kapitaalmarkt en bij internationale banken om de boel draaiende te houden zoals de regering bouta 2 had gedaan. Paars moet hun bek dichthouden. Als het aan mij zou liggen dan zouden die paarse imbecielen maar moeten opdraaien voor de terugbetaling v.d. ruim $ 3000 miljoen dollar schuld die hun regering heeft genomen en niet de rest v.d. bevolking.

Bryan
zaterdag 8 augustus 2020 12:33

Gewoon kaalplukken die hufters.
Hoefdraad en familie alles afpakken en indien die lafaard gevkucht is simpelweg laten signaleren via interpol.
Dagoe bouta met zijn z.g leger aan juristen….. lachertje.
Chan moet gewoon doen wat er gedaan moet worden en Nederland en of Amerka vragen die hele paarse criminele bende op te ruimen.
Zoals de slaven aan hun ribben opgehangen weren zo verdienen bouta en achterban het ook.

Stelletje incompetente coke snuivende honden zijn het.

Roy Ramkisor
maandag 10 augustus 2020 12:05

Luistert u hier meneer Westerborg die NDP regering heeft schulden gemaakt en schulden laten oplopen tot abnormaal onzinnige properties. Als Vieze Adhin niet eens de locale nutsbedrijven heeft betaald moedwillig willens en wetens dan begrijp ik dat de stoutste vermoedens en geschatte berekeningen van de schuld gecreerd door het paars kabinet een heel grote tegenvaller is geworden.voor de nieuwe regering. Als het meer tijd gaat kosten deze schulden last nu blijkt merendeels veroorzaakt door ordinair stelen verduisteren en wegsluizen van onze lands gelden meer tijd gaat kosten om onder controle te krijgen, dan is het zo. U meneer Westenborg ruikt… Lees verder »

Roy Ramkisor
maandag 10 augustus 2020 12:15

En heer Westerborg over welke controle praten we met.betrekking tot het Parlement.
De regeringspartij is de coalitie en heeft dienten gevolge de meerderheid in het parlement.
Uw optreden komt op mij over dat u graag regering Santokhi ziet vallen maar wie dan weer die dieven bende in het zadel.
Dat zou pas zeer zeer slecht zijn voor ons Suriname.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen