dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuw platform voor startende ondernemers in Suriname gelanceerd

lees ook ...

Minister Sewdien: “Strengere maatregelen tegen illegale viss...

De visserijsector in Suriname wordt geconfronteerd met de dreiging van Frankrijk om het land op een zwarte lijst te plaatsen vanwege illegale visserijactiviteiten. Dit meldde minister Parmanand Sewdie...

In Suriname is donderdag het nieuwe platform, Golden Future, voor jonge startende ondernemers gelanceerd in Courtyard Marriott. Het platform is een organisatie voor en door jonge startende ondernemers, waarbij de leden van toegevoegde waarde kunnen zijn voor elkaar. Met de lancering van dit platform zal ondernemerschap bij de jongeren gestimuleerd worden. Jonge startende ondernemers mogen zich via de website www.goldenfuturesuriname.com aanmelden om verder begeleid te worden.

Marinus Bee, de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), deed de launch van de website. Hij juicht het initiatief van deze jonge ondernemers toe en merkte op dat ondanks Suriname momenteel in een crisis is, jonge mensen toch hebben gedurfd groot te dromen. De assembleevoorzitter merkt een tendens van jongeren die willen ondernemen en beveelt de relatie met de overheid aan, die de steun aan het platform heeft toegezegd.

De Golden Future telt tien leden, allen jonge ondernemers, met als voorzitter Genevieve Simson. De leden hebben kennis van de vele problemen waarmee men te kampen heeft bij het ondernemen en willen middels dit forum startende jonge ondernemers helpen.

“Golden Future is een platform waar je zelf bepaalt wat je eruit haalt en waarin je je tijd investeert. Een plek waar entrepreneurs kunnen groeien en kunnen samenwerken. Aan de andere kant zorgt dit ervoor dat dit platform een netwerk is met een grote differentiatie in profielen en leermogelijkheden. Zowel iemand die meer focus heeft voor sociaal engagement als zij die meer business georiënteerd zijn vinden hun plaats bij dit platform”, geeft Simson aan.

De doelen die Golden Future beoogd, zijn onder andere de gezonde groei van jonge ondernemingen in Suriname binnen drie tot vijf jaar, financieel gezonde ondernemingen en de uitbreiding van het netwerk voor de ondernemers. Verder zijn kennisuitbreiding en economische groei in Suriname ook belangrijke elementen waarnaar de organisatie streeft.

Het is nu de bedoeling dat er gesproken zal worden met andere verenigingen, het bedrijfsleven en de overheid. Het gaar uiteindelijk erom dat ondernemers hun passie en vaardigheden gebruiken om te kunnen verdienen, zegt Simson. De eerste sessie van dit platform zal van 12 tot en met 20 maart 2022 plaatsvinden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw platform voor startende ondernemers in Suriname gelanceerd