dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuw markoesa project LVV genereert grote belangstelling van agrariërs

lees ook ...

Negen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld

Negen assistent-luchtverkeersleiders zijn vrijdag jongstleden bevorderd tot volwaardige luchtverkeersleiders. Deze medewerkers worden nog drie maanden on the job getraind. Zij hebben vijf jaar lang ge...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is gestart met het registreren van geïnteresseerde agrariërs voor het telen van markoesa. Het project: ‘Ontwikkeling Markoesa Industrie’ biedt ondersteuning aan beginnende en ervaren markoestelers door het beschikbaar stellen van plantmateriaal, bewerkingsbenodigdheden en financieringsmogelijkheden via samenwerking tussen het LVV en het Nationale Ontwikkelingsfonds voor Agribusiness (NOFA).

Agro-ondernemers met een areaal tot een half hectare kunnen zonder onderpand voorfinanciering krijgen. Het project heeft als belangrijkste doel om de markoesa-industrie in Suriname op gang te brengen, waardoor mogelijkheden ontstaan om ondernemerschap te stimuleren.

Het ministerie van LVV moedigt coöperatief werkverband onder agrariërs aan en daarom wordt van belanghebbenden verwacht dat zij zich aansluiten bij een coöperatie voor regelmatige communicatie, informatie en technische begeleiding. Het ministerie is al geruime tijd bezig met het produceren van plantmateriaal om de agrariërs te kunnen voorzien.

Elke week worden er 10.000 plantjes geproduceerd, waarbij er gebruik wordt gemaakt van hybride zaden. Deze volwassen planten dragen meer vruchten voor productie dan de huidige Surinaamse variëteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw markoesa project LVV genereert grote belangstelling van agrariërs