zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

Nieuw lid beëdigd: Marie Mettendaf versterkt Hof van Justitie

lees ook ...

Nationale veiligheidsaanpak: politie en militairen nemen act...

Tijdens een bijeenkomst in De Nationale Assemblee op donderdagavond hebben de ministers Kenneth Amoksi van Justitie & Politie en Krishna Mathoera van Defensie aangekondigd dat er onmiddellijk acti...

President Chan Santokhi heeft dinsdag Marie Mettendaf beëdigd als plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie (HvJ). Mettendaf gaf aan verheugd te zijn dat ze haar diensten kan blijven aanbieden. Voor haar is de rechterlijke macht geen onbekend terrein, aangezien ze al 14 jaar bij het HvJ heeft gewerkt. Bovendien heeft ze eerder gefunctioneerd als voorzitter van het tuchtcollege bij het ministerie van Justitie en Politie.

Ondanks haar pensioen heeft Mettendaf, vanwege haar uitgebreide ervaring, besloten om de uitdaging aan te gaan en haar bijdrage te leveren, gezien de bekende druk die het tekort aan rechters met zich meebrengt. “Ik heb persoonlijk ervaren welke stress het tekort aan rechters kan veroorzaken, en bovendien voel ik me nog steeds capabel om bij te dragen”, merkte ze op.

President Santokhi is ervan overtuigd dat Mettendaf’s beëdiging aanzienlijke waarde zal toevoegen aan het HvJ, gezien het huidige tekort aan rechters. Hij uitte zijn vertrouwen in haar vermogen om te excelleren in haar nieuwe rol, waarbij het reeds bestaande nationale en internationale vertrouwen in haar hoog zal blijven.

Het staatshoofd feliciteerde Mettendaf van harte en wenste haar veel succes bij het vervullen van haar nieuwe functie. Hij prees haar toewijding aan de rechterlijke macht.

Tijdens de beëdiging in het presidentieel paleis waren onder andere vicepresident Ronnie Brunswijk, president van het HvJ Iwan Rasoelbaks en minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, aanwezig, aldus de Communicatiedienst Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw lid beëdigd: Marie Mettendaf versterkt Hof van Justitie