woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw leven ingeblazen in samenwerking tussen BBS en politie regio Paramaribo

lees ook ...

Automobilist aangehouden na fatale aanrijding met voetganger...

Op zondagochtend 26 november 2023 heeft een nog onbekende automobilist zich gemeld bij de politie na een tragische aanrijding op de Anton Dragtenweg, waarbij een man van hindoestaanse afkomst om het l...

Na een constructief gesprek tussen de Regiocommandant Paramaribo, commissaris van politie Orlando Jacott, en het Interim Management Team (IMT) van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), is nieuw leven geblazen in het convenant dat een samenwerking en ondersteuning tussen BBS en de surveillancedienst van de politie omvat.

De gezamenlijke surveillance in de Veiligheidszone Paramaribo, ingesteld door de minister van Justitie en Politie in januari 2021, heeft een boost gekregen. De inspanningen zijn gericht op het bestrijden van criminaliteit en het herstellen van het veiligheidsgevoel, en zullen onverminderd doorgaan.

Het convenant omvat een veiligheidssamenwerking tussen de Politie Regio Paramaribo, BBS, de Veiligheidsdienst van de Centrale Bank van Suriname en de Stichting Uitgaanscentrum Paramaribo. De Veiligheidszone omvat belangrijke overheidsgebouwen en uitgaansgelegenheden.

Het recent gevormde Interim Management Team bij BBS heeft als taak zich in te zetten voor integriteit, discipline, meetbare operationele verbeteringen, opleiding en transformatie, zoals bepaald in een beschikking uitgevaardigd door minister Kenneth Amoksi. De surveillance is bedoeld om het veiligheidsgevoel te herstellen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw leven ingeblazen in samenwerking tussen BBS en politie regio Paramaribo