maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
5
(2)

Nieuw leven in de bauxietsector?

lees ook ...

Gecertificeerde landbouwers moeten toegang krijgen tot expor...

Tweeëntwintig landbouwers hebben op donderdag hun Goede Agrarische Praktijken (GAP)-certificaat in ontvangst mogen nemen. Zij zijn vorige maand gestart met de training. Deze werd verzorgd door landbou...

Rudolf Elias, de onlangs teruggetreden directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname hoopt dat de aandeelhouder van Staatsolie, de staat Suriname, werk maakt van de bauxietindustrie. Het West-Surinameplan werd vanwege politieke belangen stopgezet. De regering zou met de inkomsten uit de exploitatie van olie en gas voor de Surinaamse kust het West-Surinameplan kunnen uitvoeren, waarbij de bauxietsector nieuw leven wordt ingeblazen.

Er is meer bauxiet in het Bakhuysgebergte dan wat er de afgelopen 100 jaar is gewonnen in Suriname. Volgens Elias bezit het Bakhuisgebergte 750 miljoen ton bauxiet en aan, wat wordt genoemd, available alumina ongeveer tussen de 30 en 35 %. Dus 30% van het bauxiet is aluinaarde”, zegt de ex-directeur van Staatsolie.

Elias is bereid om met een groep bauxietdeskundigen en ex-werknemers van de Suriname Aluminum Company LLC (ALCOA) dit bauxietbedrijf op te zetten, echter zou de overheid om de tafel moeten gaan met de bauxiet- en oliemaatschappijen om dit te realiseren. Uiteraard zal er een overeenkomst gesloten moeten worden waarbij het land maximaal voordeel kan halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw leven in de bauxietsector?