zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
5
(2)

Nieuw leiderschap nodig in Suriname

lees ook ...

Actie tegen spookambtenaren bij onderwijs

Minister Ori verklaarde tijdens een persconferentie dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) jaarlijks bijna SRD 2.1 miljard besteedt aan salarissen, maar merkt dat de prestati...

Er is nieuw leiderschap nodig in Suriname. Politieke partijen die nog nooit aan de macht zijn geweest moeten de handen ineen slaan, ego’s aan de kant zetten en een gemeenschappelijke agenda formuleren om zo een alternatief te zijn voor de kiezer. Dit zei Steven Alfaisi, voorzitter van de partij Democratie Ontwikkeling in Eenheid (DOE).

De huidige regering onder leiding van Chandrikapersad Santokhi zou een veredelde kopie zijn van de regering-Bouterse, waarbij nepotisme, verkavelingspolitiek, enge persoonlijke en partijbelangen van de politieke top de boventoon voeren. Alfaisi roept burgers op om zich niet blind te staren op kortstondig persoonlijk voordeel door leiders die niet het beste met Suriname voor hebben door hen te blijven ondersteunen. Ze zouden moeten kiezen voor leiders die streven naar duurzaam en langetermijnontwikkeling van het land.

Zolang burgers en politici niet tot het besef komen dat alleen door samenwerking met elkaar de problemen van het land kunnen worden opgelost en welvaart kan worden geschapen zal Suriname blijven sukkelen met zijn ontwikkeling, zegt de DOE-voorman. Het is volgens Alfaisi, naïef als een bepaalde etnische groep of politieke partij denkt dat die zonder anderen erbij te betrekken het land kan ontwikkelen.

Burgers mogen ook niet langer accepteren dat politieke leiders, onder wie de president, “staan te liegen dat de crisis voorbij is”, terwijl grote delen van de samenleving geen brood op de plank kunnen zetten. Alfaisi merkte op dat personen meerdere banen hebben om het hoofd boven water te kunnen houden. Hij schat dat een klein gezin momenteel minstens SRD 11.000 per maand nodig heeft om een redelijk bestaan te hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw leiderschap nodig in Suriname