Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuw kabinet geïnstalleerd in Suriname

Geplaatst

op

door

President Bouterse heeft zoals aangekondigd een nieuw kabinet gevormd. Eugene van der San, directeur van het Kabinet van de President van Suriname, heeft vandaag de namen bekend gemaakt van de nieuwe ministers, en de namen bevestigd van de ministers die moeten vertrekken.

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken wordt vervangen door voormalig Caricom-jeugdambassadeur Yldiz Pollack-Beighle.

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie wordt vervangen door Ferdinand Welzijn, de voormalig voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB).

Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken wordt vervangen door Jerry Miranda, nu nog districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer wordt vervangen door Roline Samsoedin. Samsoedien, deken van de districtscommissarissen, gaat naar Ruimtelijke Ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer.

Minister Faizel Abdoelghafoer van Sport en Jeugdzaken wordt vervangen door Joan Dogojo, huidig minister van Sociale Zaken. Christine Polak vervangt Joan Dogojo en wordt de nieuwe minister van Sociale Zaken.

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) onderleiding van minister Andy Rusland zal worden opgeheven.

4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

1000
Henry

Wat heeft verandering op dit moment zin. Als men niet eerst de problemen aanpakt waar het land mee kampt op dit moment. Door dit stoelenedans wordt het probleem steeds weer in de ijskast geplaatst. Is onze president nog geloofwaardig. Heeft hij zelf wel vertrouwen in zichzelf.

Beni

Geen enkel vertrouwen. ze hebben allemaal bij de benoeming een preek als een preek gehad.
van de kerkdienst tot de Pandiet en bonuman en zelf dat heeft ze niet geholpen.
heel het kabinet moest naar huis zodat er een jong fris iemand met ander inzichten en ideetjes gaat zitten.

Nederland zal wel denken zie je nou wel, ze kunnen niet zonder NL

N. Bhagwandien

Wat heeft Nederland met de regering van Suriname te maken? Jullie hebben toch voor de moordenaar gekozen als president.

Wilgo

Trump zit en het volk gaat de straat op. Bouterse zit en het volk vind het goed want ze gaan niet de straat op. Lang leve BoutaAdvertentie

Suriname

Video Report: AIPS dag 2

Geplaatst

op

door

De Surinaamse sportjournalisten die zich in Columbia bevinden voor de AIPS Games hebben vandaag hun eerste medailles in de wacht gesleept.

Ivan Summerville behaalde op het onderdeel 200  m sprint de zilveren plak met een tijd van 13.55 gevolgd door Earnie Eenig met een tijd van 13.83. De winst ging naar de Columbiaan Dairo Perez met een tijd van 12.76. Dairo heeft de race 4 jaar achter elkaar gewonnen. Summerville nam voor het eerst deel aan een atletiekonderdeel terwijl Eenig bij d vorige editie ook op de derde plaats eindigde. Marciano Zalman nam deel op het onderdeel 1500 m. Daarbij eindigde hij op de derde plaats. Hij liep de afstand met een tijd van 7.55.50. De Surinaamse atleten komen morgen weer kn actie. Ivan Summerville en Earnie Eenig op de 200 m sprint en Marciano Zalman op de 8p0 m en balwerpen. 

Voorwat het onderdeel zaalvoetbal betreft maakte Suriname een valse start. Na eenruststand van 1-3 ging Suriname met 13-1 ten onder. De enige treffer vanSuriname kwam op naam van Ivan Summerville. Vandaag komt Suriname uit tegenMexico die gisteren van Argentinie verloor. Vrijdag speelt Suriname tegenArgentinie

Lees verder

Suriname

Video Report: AIPS dag 1

Geplaatst

op

door

Op dinsdag is er in Floridablanca, Columbia een aanvang gemaakt met de AIPS Games waaraan sport journalisten van verschillende landen aan deelnemen.

Suriname kwam op dag 1 in actie met het onderdeel pool. Het lukte aan de vertegenwoordigers van Suriname , Marciano Zaalman en Rasjied Sultan zich na elk 3 partijen zich te plaatsen voor de laatste 6. Vandaag komen beide weer in actie.

Lees verder

Meest gelezen