Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuw kabinet geïnstalleerd in Suriname

Geplaatst

op

President Bouterse heeft zoals aangekondigd een nieuw kabinet gevormd. Eugene van der San, directeur van het Kabinet van de President van Suriname, heeft vandaag de namen bekend gemaakt van de nieuwe ministers, en de namen bevestigd van de ministers die moeten vertrekken.

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken wordt vervangen door voormalig Caricom-jeugdambassadeur Yldiz Pollack-Beighle.

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie wordt vervangen door Ferdinand Welzijn, de voormalig voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB).

Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken wordt vervangen door Jerry Miranda, nu nog districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer wordt vervangen door Roline Samsoedin. Samsoedien, deken van de districtscommissarissen, gaat naar Ruimtelijke Ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer.

Minister Faizel Abdoelghafoer van Sport en Jeugdzaken wordt vervangen door Joan Dogojo, huidig minister van Sociale Zaken. Christine Polak vervangt Joan Dogojo en wordt de nieuwe minister van Sociale Zaken.

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) onderleiding van minister Andy Rusland zal worden opgeheven.

4 Reacties

4 Reacties

 1. Henry

  dinsdag 31 januari 2017 at 09:49

  Wat heeft verandering op dit moment zin. Als men niet eerst de problemen aanpakt waar het land mee kampt op dit moment. Door dit stoelenedans wordt het probleem steeds weer in de ijskast geplaatst. Is onze president nog geloofwaardig. Heeft hij zelf wel vertrouwen in zichzelf.

 2. Beni

  dinsdag 31 januari 2017 at 10:15

  Geen enkel vertrouwen. ze hebben allemaal bij de benoeming een preek als een preek gehad.
  van de kerkdienst tot de Pandiet en bonuman en zelf dat heeft ze niet geholpen.
  heel het kabinet moest naar huis zodat er een jong fris iemand met ander inzichten en ideetjes gaat zitten.

  Nederland zal wel denken zie je nou wel, ze kunnen niet zonder NL

 3. N. Bhagwandien

  dinsdag 31 januari 2017 at 11:24

  Wat heeft Nederland met de regering van Suriname te maken? Jullie hebben toch voor de moordenaar gekozen als president.

 4. Wilgo

  dinsdag 31 januari 2017 at 23:11

  Trump zit en het volk gaat de straat op. Bouterse zit en het volk vind het goed want ze gaan niet de straat op. Lang leve Bouta

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Suriname

SRD 2 miljoen voor duurzaam bosbeheer Matawai

Geplaatst

op

By

Conservation International (CI) en het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) trekken samen 336.000 euro, bijna twee miljoen SRD, uit voor het duurzaam beheer van de gemeenschapsbossen van de Matawai-stam in het Pusugrunu-gebied.

Met het geld zullen bewoners uit tien dorpen in het gebied aan de Boven-Saramaccarivier leren hoe zij hun bossen op een duurzame manier kunnen beschermen en tegelijkertijd economisch ontwikkelen.

Het Matawai-gemeenschapsbos is 97.000 hectare groot. “De bossen hebben naast een financiële waarde in houtkap, ook een duurzame waarde waarmee de gemeenschappen inkomsten kunnen genereren met behoud van het bos”, benadrukte Sheila Marhe, CI Science en Policy director vrijdag bij de lancering van het project in het Lalla Rookhgebouw. Bij het project zijn ook de Stichting Investeringsfonds Matawai en de Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland betrokken.

Samen met de gemeenschap en betrokken partners wil CI onderzoeken hoe de Matawaigemeenschap zou kunnen verdienen zonder haar bossen in gevaar te brengen. “Met de houtkap zou er ontwikkeling en economische welvaart moeten komen. Jammer genoeg merken velen van ons het niet in onze portemonnee terwijl het ontbossingspercentage aanzienlijk is gestegen van 2011 tot 2018”, benadrukt Marhe.

Was dit in 2011 nog 0,4 procent, in 2018 steeg de ontbossing naar 0,11 procent. “Doordat deze gordel van economische activiteiten zich verder uitbreidt, ontstaat er een reële dreiging voor gebieden zoals het gemeenschapsbos te Pusugrunu. Met het ontsluiten van een weg in het Matawai-gebied wordt er nu ook een deur geopend naar Centraal Suriname voor mogelijke illegale activiteiten en dat willen wij voorkomen”, zegt Marhe.

Voor projectpartner KIT is de taak weggelegd om een waardeketen op te zetten. “Dat wil zeggen dat de partner samen met de gemeenschap gaat kijken naar mogelijkheden die zij zouden kunnen ontplooien en waarvoor KIT dan alles wat nodig is in een strategisch bedrijfskundig concept zal gieten. Van opzetten, investeringen tot aan mogelijke afzetmarkten en de koppeling daarvoor ook maken voor de gemeenschap,” vertelt Eunike Alexander-Misiekaba, project leider van het project voor duurzaam landschapsbeheer.

Lees verder

Meest gelezen