Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Nieuw kabinet geïnstalleerd in Suriname

Geplaatst

op

President Bouterse heeft zoals aangekondigd een nieuw kabinet gevormd. Eugene van der San, directeur van het Kabinet van de President van Suriname, heeft vandaag de namen bekend gemaakt van de nieuwe ministers, en de namen bevestigd van de ministers die moeten vertrekken.

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken wordt vervangen door voormalig Caricom-jeugdambassadeur Yldiz Pollack-Beighle.

Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie wordt vervangen door Ferdinand Welzijn, de voormalig voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB).

Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken wordt vervangen door Jerry Miranda, nu nog districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost.

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer wordt vervangen door Roline Samsoedin. Samsoedien, deken van de districtscommissarissen, gaat naar Ruimtelijke Ontwikkeling, Grond- en Bosbeheer.

Minister Faizel Abdoelghafoer van Sport en Jeugdzaken wordt vervangen door Joan Dogojo, huidig minister van Sociale Zaken. Christine Polak vervangt Joan Dogojo en wordt de nieuwe minister van Sociale Zaken.

Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) onderleiding van minister Andy Rusland zal worden opgeheven.

4 Reacties

4 Reacties

 1. Henry

  dinsdag 31 januari 2017 at 09:49

  Wat heeft verandering op dit moment zin. Als men niet eerst de problemen aanpakt waar het land mee kampt op dit moment. Door dit stoelenedans wordt het probleem steeds weer in de ijskast geplaatst. Is onze president nog geloofwaardig. Heeft hij zelf wel vertrouwen in zichzelf.

 2. Beni

  dinsdag 31 januari 2017 at 10:15

  Geen enkel vertrouwen. ze hebben allemaal bij de benoeming een preek als een preek gehad.
  van de kerkdienst tot de Pandiet en bonuman en zelf dat heeft ze niet geholpen.
  heel het kabinet moest naar huis zodat er een jong fris iemand met ander inzichten en ideetjes gaat zitten.

  Nederland zal wel denken zie je nou wel, ze kunnen niet zonder NL

 3. N. Bhagwandien

  dinsdag 31 januari 2017 at 11:24

  Wat heeft Nederland met de regering van Suriname te maken? Jullie hebben toch voor de moordenaar gekozen als president.

 4. Wilgo

  dinsdag 31 januari 2017 at 23:11

  Trump zit en het volk gaat de straat op. Bouterse zit en het volk vind het goed want ze gaan niet de straat op. Lang leve Bouta

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |