maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
0
(0)

Nieuw Investeringsinstituut opgericht

lees ook ...

Hopkinson was twice slain in the Council of Ministers

 The selection of Roché Hopkinson, a former NDP assembly member, as the new chairman of the supervisory board at the state-owned Canawaima Management Company, better known as Canawaima, drew furious p...

De Suriname National Foreign Investment N.V (SNFI N.V) werd op vrijdag 06 augustus officieel opgericht, waarvoor de akte van oprichting getekend werd  op het kabinet van President Chandrikapersad Santhoki. Suriname National Foreign Investment N.V (SNFI N.V) heeft als doelstell in de eerste plaats het ontplooien van activiteiten gericht op het mobiliseren en aantrekken van investeringskapitaal voor de uitvoering van projecten en programma’s.

Het kapitaal is ter bevordering van de duurzame sociaaleconomische ontwikkeling, ter versterking van de monetaire stabiliteit en voor de economische weerbaarheid van de Staat en diens financiële instellingen. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt SRD 1 miljoen, verdeeld in 10.000 aandelen van elk SRD 100. De heer Pahladsingh Rajen is vandaag benoemd als directeur en zal de scepter bij de nieuwe N.V zwaaien. De overige directieleden zijn nog niet benoemd, maar zal volgende week in overleg met de regering van Suriname gebeuren.

“Er zal een dusdanige economische situatie gecreëerd worden in Suriname, waar de hele bevolking aan participeert. Hierdoor kunnen wij af van het pakkettensysteem’‘, aldus de directeur van SNFI N.V.Verder fungeren minister Ramdin en minister Armand Achaibersing als gemachtigde van deze N.V. De akte werd in bijzijn van notaris Humphrey Blom en zijn twee functionarissen getekend.

De President zegt van de oprichting van het investeringsinstituut: “De regering is wijzer geworden en heeft uit de fouten bij de oprichting van N.V. Surfin geleerd. Wij hebben ons aan alle wettelijke vereisten gehouden bij de oprichting van SNFI N.V. Uit de geboorte van de nieuwe N.V zal er energie geput worden om de gestelde doelen te realiseren”, aldus de president, daarbij de grove misleiding bij New Surfin relativerend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNieuw Investeringsinstituut opgericht